Ovidiu Sorin Cupșa a participat la întâlnirea ambasadorilor maritimi IMO

159
Ovidiu Sorin Cupșa a participat la întâlnirea ambasadorilor maritimi IMO - ovidiucupsa-1569886512.jpg

Articole de la același autor

În data de 26 septembrie 2019, s-a celebrat la sediul Organizației Maritime Internaționale, Ziua Maritimă Mondială. În cadrul evenimentului s-a desfășurat cea de-a cincea întâlnire a ambasadorilor maritimi IMO.


În calitatea sa de ambasador maritim IMO, Ovidiu Sorin Cupșa - directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a fost prezent la întâlnire.
Tema selectată pentru anul 2019 se concentrează asupra "Creșterii rolului femeilor în comunitatea maritimă". Ambasadorii au împărtășit viziuni în ceea ce privește evidențierea egalității de gen în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și contribuția importantă, dar nevalorificată a femeilor în sectorul maritim.


De asemenea, tema oferă IMO oportunitatea de a încuraja un mediu în care femeile sunt identificate și selectate pentru oportunități de dezvoltare a carierei în administrații maritime, porturi și instituții de formare maritimă și pentru a încuraja schimbul de experiență pentru egalitatea de gen în spațiul maritim.


"Identificarea, selectarea și împuternicirea femeilor de pe tot globul, pentru oportunitățile de dezvoltare a carierei din sectorul maritim, stimulează creșterea și dezvoltarea sigură și durabilă a comunității maritime mondiale." a declarat Ovidiu Sorin Cupșa.
Transportul maritim are un istoric și o industrie dominate de bărbați. Cu toate acestea, IMO consideră că abilitarea femeilor stimulează productivitatea din comunitatea maritimă mondială, încurajând statele membre să permită femeilor să se instruiască alături de bărbați în institute maritime și să dobândească astfel un nivel înalt de competență pe care industria maritimă îl solicită. IMO susține egalitatea de gen și abilitarea femeilor prin burse specifice.


IMO reprezintă forul tutelar în reglementarea și standardizarea normelor de siguranță, securitate și de mediu a transportului maritim internațional. România este stat membru al Organizației Maritime Internaționale din 20 martie 1965, aflându-se pe primul loc în Europa ca furnizor de personal pentru flota maritimă mondială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5634 secunde