Concurs Participația statului la realizarea reactoarelor 3 și 4 ar putea scădea sub 25%

293

Articole de la același autor

Participația statului român la EnergoNuclear, compania care va realiza reactoarele 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, ar putea fi redusă chiar și sub 25% (de la 51%), a declarat ieri Constantin Bălășoiu, directorul general al Complexului Energetic (CE) Craiova, prezent la Forumul Regional al Energiei (FOREN) 2010, care se desfășoară în aceste zile în stațiunea Neptun.
"Un scenariu posibil este ca statul român, prin Nuclearelectrica, să-și păstreze actuala participație de 51%, maximul posibil. Un alt scenariu prevede ca participația să scadă sub 25%", a precizat Constantin Bălășoiu.
Tudor Șerban, secretarul de stat din Ministerul Economiei, declara, la sfârșitul lunii mai, că s-a decis reducerea participației statului român la EnergoNuclear, o variantă posibilă putând fi circa 25%.
Unitățile 3 și 4 ar urma să fie puse în funcțiune cel mai probabil în 2017. Costul estimat pentru cele două reactoare este de patru miliarde euro, fiecare unitate urmând să aibă o putere instalată de 720 MW.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Iunie 2010
Stire din Economie : Scrisoare de pe Plaja Modern
Pagina a fost generata in 1.8451 secunde