Patronatul IMM-urilor cere amnistie fiscală

358
1
Patronatul IMM-urilor cere amnistie fiscală - patronatimmjpg-1415385691.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, Patronatul Între-prinderilor Mici și Mijlocii (PIMM) Constanța, organizație patronală reprezentativă la nivel local pentru IMM-uri, a primit numeroase sesizări din partea membrilor, nemulțumiți de modul în care angajații Administrației Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) aplică legislația fiscală în vigoare. Întreprinzătorii spun că întâmpină dificultăți majore generate de penalitățile și dobânzile pe-nalizatoare care depășesc cuantumul debitelor la bugetul de stat/local sau la bugetele fondurilor de asigurări sociale obligatorii, care au ca efect închiderea unor întreprinderi viabile, cu pierderea unui număr însemnat de locuri de munca. 


În acest sens, PIMM Constanța solicită adoptarea unor masuri legislative necesare pentru sectorul IMM-urilor: 
- completarea Codului fiscal cu o prevedere privind limitarea nivelului maxim al debitului principal al cuantumului penalităților și dobânzilor penalizatoare calculate pentru debitele la bugetul de stat/local sau la bugetele fondurilor de asigurări sociale obligatorii pentru contribuabilii care se încadrează în categoria IMM-urilor; 
- reglementarea exonerării IMM-urilor de la plata penalităților și dobânzilor pe-nalizatoare al căror cuantum depășește debitul principal, calculate în ultimii 5 ani, în mod similar cu măsura exonerării de la plata unor sume pentru salariații plătiți din bani publici.
Patronatul IMM consideră că plafonarea propusă are următoarele beneficii:
- sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii; 
- consolidarea capitalului autohton și a clasei de mijloc;
- menținerea numărului actual de întreprinderi și a locurilor de muncă, cu scăderea presiunii asupra bugetului de stat și de asigurări sociale pentru șomaj; 
- încasarea la buget a penalităților mai mici decât debitul principal; 
- asigurarea unei sarcini fiscale mai juste pentru IMM-uri.


Președintele PIMM Constanța, Iulian Gropoșilă, a declarat: "Sunt câteva mii de IMM-uri în România care riscă să între în faliment din cauza dobânzilor și penalităților aplicate de ANAF. Aceste penalități depășesc de multe ori principalul de plată, motiv pentru care mulți întreprinzători sunt împinși către faliment. Adoptarea masurilor propuse ar duce la o normalizare, dar și la o plată voluntară din partea întreprinzătorilor. Cu siguranță, statul va câștiga de două ori. O dată prin colectarea sumelor de la firmele aflate în incapacitate de plată din cauza penalităților prohibitive, iar în al doilea rând, firmele aflate în această situație vor fi reanimate și vor produce în continuare plus valoare în mediul de afaceri românesc." 


Comentează știrea

Doru
27 decembrie 2014
Aministie Fiscala

Se intampal ceva ? ca murim pe capete pana acest Guvern ipotent sa va gandi sa dea o amnistie fiscala. Haideti sa iesim in strada sa cerem ajutor... ca murim total.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4719 secunde