Pe teritoriul României nu mai există găini ouătoare stresate, asigură ANSVSA

957
Pe teritoriul României nu mai există găini ouătoare stresate, asigură ANSVSA - gaina-1332772511.jpg
În România, de la 1 ianuarie 2012 este interzisă creșterea găinilor în cuști neîmbunătățite. Potrivit reprezentanților Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), instituția, prin direcțiile județene, a monitorizat permanent exploatațiile de găini ouătoare iar proprietarii acestora au fost informați asupra prevederilor legislative, atât prin intermediul Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, cât și prin intermediul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene. În consecință, proprietarii și-au asumat termenul de 31.12.2011, ca limită de cazare a găinilor în astfel de cuști, urmând ca efectivele să fie transferate către alte sisteme de creștere, fie vândute sau abatorizate.

ANSVSA a desfășurat controale oficiale pentru verificarea aplicării măsurilor prevăzute mai sus, dispuse de către DSVSA județene.

"Ca urmare a controalelor din perioada 6 - 17 februarie s-a confirmat că de la data de 22.02.2012 pe teritoriul României nu mai există exploatații comerciale care să cazeze găini ouătoare în cuști neîmbunătățite", au anunțat reprezentanții ANSVSA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2949 secunde