Pensiunile neclasificate de pe litoral, acces interzis la promovarea pe site-uri de specialitate

98
Pensiunile neclasificate de pe litoral, acces interzis la promovarea pe site-uri de specialitate - turism-1713108141.jpg

Articole de la același autor

Încet-încet, turismul românesc face paşi către normalizare, iar unul dintre acestea îl reprezintă faptul că unităţile neclasificate nu îşi vor mai putea promova ofertele pe site-urile de specialitate. Şi asta după ce ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a anunţat lansarea noului sistem informatic integrat SITUR.GOV.RO. Platforma reprezintă un pas important pentru optimizarea proceselor decizionale, în ceea ce priveşte activităţile de autorizare şi control în turism.

„Platforma SITUR este funcţională şi poate fi accesată. Noul sistem informatic este simplificat şi permite digitizarea întregului proces de clasificare. În această manieră, înlocuim tradiţionalele proceduri de depunere fizică a documentelor pentru obţinerea autorizaţiilor în domeniul turismului şi facilităm accesul transparent şi intuitiv la toate etapele acestui proces. Pasul vine în întâmpinarea măsurilor pe care le vom adopta, printr-un act normativ la care lucrăm în prezent, care se referă la interzicerea promovării structurilor neclasificate pe site-uri şi platforme specifice”, a declarat ministrul Ştefan Radu Oprea.

Printre beneficiile aduse de digitalizare, se numără reducerea semnificativă a birocraţiei şi îmbunătăţirea experienţei pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde