O performanță de invidiat

Petromidia - prima rafinărie din România atestată conform normelor europene de mediu

178
5

Articole de la același autor

Au fost vremuri când rafinăria Petromi-dia era privită ca un pericol de poluare pentru turismul de pe litoral. Mulți au criticat amplasarea ei la Midia - Năvodari, în apropiere de stațiunea Mamaia.

Probabil că temerile erau justificate. Pe timpul comunismului și multă vreme după Revoluția din Decembrie 1989, autoritățile și agenții economici nu își prea băteau capul cu problemele de mediu.

Vremurile s-au schimbat, iar exigențele legate de mediu au crescut, mai ales după aderarea României la Uniune Europeană. Privatizată în urmă cu 13 ani, Petromidia a beneficiat de un program uriaș de investiții, inclusiv în domeniul protecției mediului.

Pe data de 30 august 2013, Rompetrol Rafinare a anunțat că rafinăria Petromidia este prima unitate de profil din România care a încheiat cu succes perioada de tranziție pentru alinierea instalațiilor de producție la cerințele europene de mediu.

Rafinăria a obținut din partea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța o nouă autorizație integrată de mediu, cu o valabilitate de 10 ani. Actul atestă faptul că operarea instalațiilor de pe platforma Petromidia se realizează în acord cu cele mai ridicate standarde de performanță și de protecție a mediului, stabilind totodată condițiile și parametrii de funcționare a activităților (nivelul emisiilor în aer, apă si sol, măsurile de gestionare a deșeurilor).

În prima jumătate a acestui an, Rompetrol Rafinare a alocat peste 55 milioane USD pentru realizarea unor lucrări tehnologice programate, dar și în realizarea unor proiecte pentru protecția mediului. Recent a fost finalizată modernizarea instalației de cocsare (investiție de aproximativ 53 milioane USD), cu un rol important în respectarea normelor de protecție a mediului.

Petromidia se situează între primele 25 de rafinării din Europa.

Comentează știrea

camiseta liverpool 2010
18 septembrie 2013
camiseta liverpool 2010

naturally like your web site but you have to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth then again I will certainly come back again. camiseta liverpool 2010 http://camiseta-liverpool.1to1elite.com

prix 3ds
2 octombrie 2013
prix 3ds

index.php?act=ST&f= prix 3ds http://achat-3ds.ramseylewisfoundation.com

bottes de moto harley davidson
31 octombrie 2013
bottes de moto harley davidson

Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more. Want more. bottes de moto harley davidson http://bottes-de-moto-alpinestar.trypowerplaystats.com

reTnAORmOM
12 mai 2014
CkvgPbHLQobzRZtL

e4oNTA gmnixhkngvxc, [url=http://bgakokgtqmoy.com/]bgakokgtqmoy[/url], [link=http://bjxvtgvgawna.com/]bjxvtgvgawna[/link], http://oguxzglhyhci.com/

qrRjpSWhCBzH
29 august 2014
eyueTKxELq

nOy6YQ wjiahqyvmdoo, [url=http://hrejgpwiyewz.com/]hrejgpwiyewz[/url], [link=http://skdmrmknoszf.com/]skdmrmknoszf[/link], http://brpbljrglwqc.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3964 secunde