Piața de capital din România se deschide spre investițiile transfrontaliere

383
Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică proiectul de OUG privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) și societățile de administrare a investițiilor (SAI), precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.297/2004 privind piața de capital.
Prin adoptarea lui se creează cadrul legal pentru OPCVM din România să poată presta activități în alte state membre, fie prin înființarea de sucursale, fie direct, în contextul liberei circulații a serviciilor.
Actul normativ va avea impact asupra pieții de capital prin:
- creșterea numărului de fonduri deschise de investiții;
- diversificarea categoriilor de OPCVM, prin implementarea unor strategii și politici investiționale noi;
- creșterea numărului deținătorilor de titluri de participare;
- creșterea valorii activului net al OPCVM.
Totodată, prin adoptarea OUG se asigură cadrul legal pentru distribuția transfrontalieră de titluri de participare ale OPCVM din alte state ale UE pe teritoriul României.
În egală măsură, SAI din alte state membre vor putea desfășura activități și servicii pe teritoriul României, fie prin înființarea de sucursale, fie direct, cu impact semnificativ favorabil asupra pieții financiare și economiei românești în ansamblul ei.
Propunerile de modificare a Legii nr. 297/2004 urmăresc creșterea atractivității pieții de capital din România, prin sporirea încrederii investitorilor în piețele de instrumente financiare și în investițiile în instrumente financiare.
Conform angajamentelor asumate de Guvernul României, față de Uniunea Europeană, măsurile prevăzute în acest proiect de act normativ ar fi trebuit transpuse în legislația națională până pe data de 1 iulie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Economie : Ne-ar fi fost greu fără Turcia!
Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cutremur în PSD Constanța
Pagina a fost generata in 0.3961 secunde