Bosch confirmă discuțiile cu Guvernul privind o investiție la Cluj-Napoca

572
Bosch confirmă discuțiile cu Guvernul privind o investiție la Cluj-Napoca - boschltdnew1-1317395055.jpg

Articole recomandate

Bosch analizează posibilitatea unei investiții la Cluj, iar în prezent discută cu Guvernul României și cu administrația zonei industriale, iar în paralel efectează probe de sol, a declarat astăzi, pentru NewsIn, Eleni Sefel, communication manager la Robert Bosch România.



"Bosch urmărește permanent strategia de a se plasa pe piață oportun din punct de vedere concurențial și de a reacționa la modificările din cadrul pieței. De aceea, verificăm permanent posibilitatea de adaptare direcționată spectrului nostru de servicii și produse, a structurii noastre organizatorice sau de producție, la cerințele pieței și ale clienților. La ora actuală, Bosch analizează oportunitatea unei investiții în Cluj-Napoca, iar în acest context suntem în discuții cu Guvernul României și cu administrația zonei industriale Cluj-Napoca. În paralel cu aceste discuții, se efectuează și probe de sol", a precizat reprezentantul Bosch.

Potrivit acesteia, grupul este în faza de analiză în ceea ce privește valoarea și natura investiției. "Momentan suntem în faza de analiză și nu putem să dăm nicio estimare. Analizăm totul, iar atunci când vom avea o decizie, vom face un anunț", a mai spus Sefel.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a declarat, astăzi, că într-unul dintre cele trei parcuri industriale clujene va veni o firmă din concernul Bosch.

"În acest moment se execută probe de sol și mai multe informații vă voi putea oferi în perioada următoare", a declarat Tișe, citat de Citynews.ro.

Anunțul lui Tișe vine la doar o zi după ce firma Nokia a anunțat că va închide fabrica de la Jucu, din parcul industrial Tetarom III.

Consilierul de stat al premierului, Andreea Paul Vass, a declarat joi că Executivul se află într-un stadiu avansat de negociere pentru atragerea unor investiții care să compenseze plecarea Nokia de la Jucu, fiind vorba de 10 companii cu care Guvernul are discuții aprofundate. "Sunt investitori foarte mari, strategici în sectorul componentelor auto", a spus ea, fără a da nume. Vass a menționat că nu poate spune care este valoarea investițiilor, întrucât depinde care din cele zece companii vor merge la Cluj și care vor alege alte locații. Ea a precizat că se va face o analiză cost-beneficiu pentru amplasarea unei noi investiții chiar pe platforma de la Jucu.

La rândul său, ministrul Teodor Baconschi a declarat vineri că a evocat într-o discuție cu ambasadorul Germaniei la  București, Andreas von Mettenheim,  necesitatea de noi investiții germane în România și a asigurat că există investitori străini care văd avantajele din România, inclusiv pe plan legislativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde