Pilotajul și remorcajul maritim, investigate de Consiliul Concurenței

1114
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor de pilotaj și remorcaj de manevră din porturile Constanța, Midia și Mangalia, ca urmare a unor plângeri depuse de câteva firme portuare.


Investigația vizează mai multe fapte ce pot constitui abateri de la reglementările din domeniul concurenței, se spune în comunicatul de presă al consiliului. Este ana-lizat un posibil abuz de poziție dominantă al Companiei Naționale de Administrare a Porturilor Maritime SA Constanța, prin impunerea criteriilor de acces pe piețele serviciilor de pilotaj și remorcaj, dar și prin aplicarea în raporturile cu partenerii comerciali a unui tratament discriminatoriu în ceea ce privește condițiile de închiriere a terenurilor aferente infrastructurii portuare.

Investigația se referă și la două posibile înțelegeri: între companiile ce pot efectua remorcaj de manevră, prin crearea unei societăți în comun, singura ce efectuează aceste servicii; cea de a doua are în vedere îm-părțirea prestării serviciilor de pilotaj pe intervale de timp.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul Companiei Naționale de Administrare a Porturilor Maritime SA Constanța, dar și la companiile active pe piața serviciilor de pilotaj și remorcaj de manevră: SC Black Sea Services SRL, SC Black Sea Pilots, SC Maritime Pilot SRL, SRL SC Canal Sea Services SRL, SC Compania de Remorcare Mari-timă Coremar SA și SC Logistic Remo Services SRL.

Documentele ridicate în cadrul procedurii de inspecție vor fi utilizate în fundamentarea și susținerea raportului ce va fi elaborat de către echipa de investigație, a anunțat consiliul.

Decebal Șerban, directorul general al CNAPMC, a declarat că potrivit informațiilor pe care le deține sesizările au fost făcute de patru firme de agenturare. El a precizat că, înainte de schimbarea modului de derulare a serviciilor de pilotaj și remorcaj, CNAPMC a consultat Consiliul Concurenței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Economie : "Portul Constanța nu se vinde!"
Pagina a fost generata in 0.3864 secunde