Plăcinta dobrogeană, vedetă în Berlin, la Expoziția internațională "Săptămâna verde 2023"
220
Articole de la același autor
Vreți să cumpărați bunuri confiscate? Iată ce mai vinde Fiscul!
11 Ianuarie 2023
Moș Crăciun vine la copiii lupilor de mare
07 Decembrie 2022
Le-a ajuns cuțitul la os! Sindicaliștii de la Damen Shipyards Mangalia protestează la ușa ministrului Economiei
12 Decembrie 2022
Circa 1.000 de navigatori români din flota norvegiană vor beneficia de creșterile salariale obținute de SLN
14 Decembrie 2022
"Războiul negocierilor salariale" din compania mixtă româno-olandeză Damen Shipyards Mangalia
06 Ianuarie 2023
În perioada 20 - 29 ianuarie 2023, la Berlin, se desfășoară cea de-a 87-a ediție a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde 2023” (Grüne Woche). România este prezentă cu un stand, în cadrul căruia experți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
Sunt oferite spre degustare produse înregistrate pe scheme de calitate europene, respectiv: magiun de prune Topoloveni, salam de Sibiu, telemea de Ibăneşti, novac afumat din Țara Bârsei, scrumbie de Dunăre afumată, cârnați de Pleşcoi, telemea de Sibiu, cașcaval de Săveni, salată cu icre de știucă de Tulcea, salată tradițională cu icre de crap, precum și produse ce urmează a fi înregistrate la nivel european. Printre acestea din urmă se numără: plăcinta dobrogeană, sardeluța marinată și salinate de Turda (ceafă, cotlet, piept de porc și pulpă de porc).
Sunt oferite spre degustare produse înregistrate pe scheme de calitate europene, respectiv: magiun de prune Topoloveni, salam de Sibiu, telemea de Ibăneşti, novac afumat din Țara Bârsei, scrumbie de Dunăre afumată, cârnați de Pleşcoi, telemea de Sibiu, cașcaval de Săveni, salată cu icre de știucă de Tulcea, salată tradițională cu icre de crap, precum și produse ce urmează a fi înregistrate la nivel european. Printre acestea din urmă se numără: plăcinta dobrogeană, sardeluța marinată și salinate de Turda (ceafă, cotlet, piept de porc și pulpă de porc).
În cadrul standului vor fi expuse peste 60 de preparate din cele aproximativ 700 înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale, cum ar fi: sloi, tocan de oaie, brânză de burduf în coajă de brad de la Bran, păstrăv afumat în cobză de brad de la Suceava, cașcaval Brădet, prune afumate de Vrancea, care au potențial de înregistrare pe sisteme de calitate europene.
Din categoria băuturilor spirtoase cu indicație geografică vor fi promovate: pălinca din județele Satu Mare și Maramureș, țuica Zetea de Medieșu Auriu, județul Satu Mare și țuica și rachiul Sordony de Horezu, din Vâlcea, ce urmează etapele înregistrării europene.
Din categoria băuturilor spirtoase cu indicație geografică vor fi promovate: pălinca din județele Satu Mare și Maramureș, țuica Zetea de Medieșu Auriu, județul Satu Mare și țuica și rachiul Sordony de Horezu, din Vâlcea, ce urmează etapele înregistrării europene.
Membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale participă la eveniment cu produse tradiționale și materiale promoționale aferente, din județele: Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Cluj, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.
Totodată, patronatele și federațiile din sectorul industriei alimentare sunt prezente cu produse ale companiilor cu potențial de export din județele Buzău, Constanța, Vâlcea, Suceava, Tulcea și expun produse de patiserie și panificație, carne, lactate, procesare legume-fructe.
Sunt prezentate și degustate la standul României sortimente de vin alb, roze și roșu, mere de Voinești, diverse sortimente de miere și uleiuri presate la rece din județele Giurgiu și Cluj, dar și produse ecologice precum gemuri, dulcețuri, sucuri și siropuri.
Expoziția „Săptămâna Verde 2023” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa și pe plan mondial.
Expoziția „Săptămâna Verde 2023” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa și pe plan mondial.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 09 Ianuarie 2023
Duminică, 08 Ianuarie 2023
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
Luni, 03 Octombrie 2022
Miercuri, 21 Septembrie 2022
Joi, 08 Septembrie 2022
Joi, 08 Septembrie 2022
Miercuri, 07 Septembrie 2022
Joi, 25 August 2022
Miercuri, 24 August 2022