Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită prin târguri și evenimente atractive

189
Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită prin târguri și evenimente atractive - ziuanationalaaproduseloragroalim-1664820042.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii lansează o amplă campanie de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

În perioada 8 – 10 octombrie 2022, împreună cu producătorii români, va fi sărbătorită Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, prin organizarea a 100 de târguri și evenimente, la nivelul întregii țări.

În București, târgul, organizat în curtea ministerului, își va deschide porțile sâmbătă, 8 octombrie 2022, la ora 9. Vizitatorii vor fi așteptați cu o gamă variată de produse de calitate, expuse de producători, fermieri sau operatori economici: preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere, dulcețuri. În acordurile ansamblului „Jidvei România”, oaspeții vor putea degusta borș de pește, pregătit de bucătari pricepuți din zona Dobrogei, preparate din carne pe grătar și dulciuri.

Alături de producători, se vor afla și reprezentanți ai stațiunilor de cercetare și dezvoltare de la Mărăcineni, Voinești, Ștefănești, Valea Călugărească, Dăbuleni, ai Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, care le or oferi consumatorilor fructe de sezon autohtone, vinuri din soiuri autentice, cartofi, produse apicole, dovleci și cartofi dulci, precum și multe alte produse pe care consumatorii sunt așteptați să le descopere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde