Aplicație on-line pentru solicitările de emitere a certificatelor fitosanitare

225
Aplicație on-line pentru solicitările de emitere a certificatelor fitosanitare - aplicatieonlinepentrusolicitaril-1657289223.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii lansează aplicația pentru depunerea on-line a solicitărilor de emitere a certificatelor fitosanitare. Operatorii profesioniști care derulează activități de export cu plante, produse vegetale și alte obiecte, au obligația să solicite Autorității Naționale Fitosanitare eliberarea certificatelor fitosanitare pentru export. Aceste documente oficiale garantează că mărfurile exportate îndeplinesc exigențele fitosanitare impuse de țara importatoare.

În scopul eficientizării activității, a fost creat un sistem on-line, prin intermediul căruia operatorii profesioniști depun în format electronic cererile de eliberare a certificatelor fitosanitare pentru export. Astfel, toate cererile se vor depune exclusiv on-line, fără a mai fi nevoie să fie întocmite în format tipărit și depuse fizic.

Aplicația se adresează și unor părți terțe interesate, cum ar fi lucrătorii vamali, care acum au posibilitatea să verifice statusul eliberării unui certificat fitosanitar, sau chiar o copie a acestuia doar prin scanarea unui cod QR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4842 secunde