Sprijin financiar pentru creșterea gradului de procesare a produselor agricole

136
Sprijin financiar pentru creșterea gradului de procesare a produselor agricole - sprijinfinanciarpentrucrestereag-1652020604.jpg

Articole de la același autor

Stocurile de cereale și de plante tehnice oleaginoase, respectiv de floarea-soarelui sunt suficiente până după recolta din anul 2022, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Totodată, având în vedere finanțarea cu 200 de milioane de euro din pachetul de sprijin pentru România, Ministerul Agriculturii poartă discuții permanente cu procesatorii pentru a profita de oportunitate și a procesa o cantitate mai mare din surplusul de materie primă realizat de România.


„În anul 2021, România a produs peste trei milioane de tone de semințe de floarea-soarelui. Necesarul de consum intern pentru producția de ulei de floarea-soarelui rafinat este de 1,2 milioane tone de semințe de floarea-soarelui. Restul de cantitate - o parte se procesează și se exportă ca ulei brut sau ulei rafinat, de cealaltă parte, o altă cantitate se procesează în țară prin condiționare și pregătirea semințelor pentru campania de însămânțare a anului viitor. Cu toate acestea, după acoperirea întregului necesar de consum, rămâne o cantitate de aproximativ un milion de tone de semințe de floarea-soarelui care, în trecut, erau exportate ca materie primă. Cred că este o oportunitate pentru România și de aceea am alocat aceste 200 de milioane de euro și nu ne referim doar la cultura de floarea-soarelui, la materia primă de semințe de floarea-soarelui. Este o oportunitate pentru România să creștem capacitatea de procesare, să punem în legătură directă fermierul român cu procesatorul, astfel încât în integrarea în procesare să dăm valoare adăugată materiilor prime obținute în agricultura României. Lucrul acesta îl vom face în perioada imediat următoare. Lucrăm la schema de ajutor de stat, va fi notificată și intrăm cu pachetul de sprijin pentru fermieri și procesatori în vederea stimulării procesării în România”, a declarat ministrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3516 secunde