300 de milioane de euro pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție

101
300 de milioane de euro pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție - 300demilioanedeeuropentrucapital-1651511476.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică proiectul de act normativ privind acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru, în valoare totală de 300 de milioane de euro. Ajutorul de stat este destinat susținerii afacerilor din domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Schema de ajutor face parte din programul „Sprijin pentru România” și este complementară alocării sumei de 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole. Este destinată întreprinderilor mici și mijlocii, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale care desfășoară activități economice în sectoarele agricultură, piscicultură, acvacultură și industrie alimentară.

Acestea vor putea accesa microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile cu o valoare de 5.000 euro sau granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, acordate sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri. Mai exact, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 13.501 euro, valoarea grantului poate fi de până la 15% din cifra de afaceri și nu poate depăși suma de 120.000 euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3942 secunde