Schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare

127
Schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare - schemadeajutordestatpentruindust-1657288420.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică proiectul de act normativ privind instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

Bugetul alocat este de 300 de milioane de euro. Schema de ajutor propusă are ca principal obiectiv acordarea de granturi pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiție inițială în favoarea unei noi activități economice în industria prelucrătoare. Aplicarea acesteia se va face în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, plata ajutorului de stat urmând să fie efectuată în perioada 2022 - 2027, în limita bugetului anual alocat schemei, echivalentul în lei al sumei de 150 milioane de euro. Se estimează că un număr maxim de 20 de întreprinderi vor beneficia de ajutor de stat în baza schemei.

Printre cheltuielile eligibile se numără investițiile în active corporale și necorporale legate de demararea unei unități noi, extinderea capacității unei unități existente; diversificarea producției unei unități prin produse care nu au fost fabricate anterior în unitate; schimbarea fundamentală a procesului general de producție al unei unități existente; crearea de noi locuri de muncă.

Aplicarea schemei de ajutor de stat ajută la crearea de noi locuri de muncă și încurajează achiziționarea de tehnologii verzi care vin în sprijinul protecției mediului înconjurător.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7906 secunde