Industria de apărare nu trebuie să fie strategică doar pe hârtie

145
Industria de apărare nu trebuie să fie strategică doar pe hârtie - industriadeapararenutrebuiesafie-1647190331.jpg

Articole de la același autor

Industria de apărare va beneficia de fonduri de 77,4 milioane de lei pentru plata salariilor unui număr de 1.380 de angajați. Finanțarea aprobată printr-o hotărâre de guvern asigură protecția personalului și implicit a agenților economici, în perioadele neacoperite de comenzi sau contracte ale operatorilor economici din industria de apărare.

Ministerul Economiei are în vedere conectarea industriei naționale de apărare la programul de achiziții strategice pe următorii 10 ani al Ministerului Apărării Naționale, urmând ca programul de restructurare a operatorilor economici din industria de apărare să aibă în vedere nevoile de înzestrare ale Forțelor Sistemului Național de Apărare, precum și cerințelor operaționale actuale și de perspectivă ale acestora.

„Industria de apărare trebuie tratată ca segment strategic și sprijinită de stat având în vedere că are un specific aparte. Acest sector industrial nu trebuie să-și oprească «motoarele» indiferent de vremurile pe care le traversăm, de pace sau război. Tocmai de aceea, personalul din industria de apărare trebuie păstrat pe posturi, indiferent de nivelul comenzilor militare”, a spus ministrul Florin Spătaru.


Actul normativ susține menținerea permanentă a personalului specializat pentru a se evita apariția, în zonele cu sectoare pirotehnice, depozite de armament, muniții și materiale explozive, a riscurilor asupra securității și protecției personalului și a mediului înconjurător.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4172 secunde