Refugiații din Ucraina vor beneficia de transport feroviar, rutier, naval și aerian gratuit

252
Refugiații din Ucraina vor beneficia de transport feroviar, rutier, naval și aerian gratuit - refugiatiidinucrainavorbeneficia-1647190384.jpg

Articole de la același autor

Printr-un proiect de hotărâre de guvern se propune acordarea de gratuități și facilități cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Aceștia vor beneficia de:

- gratuitate la toate călătoriile efectuate cu operatorii de transport feroviar, la tren de rang Regio și Interregio, clasa a II a, cu loc pe scaun, pe perioada staționării temporare sau a tranzitării teritoriului României, în baza actelor de identitate, care atesta intrarea pe teritoriul României.

- gratuitate la transportul cu bacul și la călătoriile efectuate de operatorii de transport fluvial pe ruta Isaccea – Galați.

- gratuitate la transportul rutier național și internațional pe perioada staționării temporare sau a tranzitării teritoriului României.

În situații excepționale și urgente, cu acordul statului de destinație, se poate organiza transportul acestor categorii de cetățeni prin curse aeriene de tip charter. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4113 secunde