Asistarea copiilor refugiați din Ucraina este vitală. "Cei mai mulți dintre ei nu înțeleg ce li se întâmplă"

276

Articole de la același autor

Specialiștii consideră că monitorizarea, evaluarea și asistarea psiho-emoțională a copiilor refugiați din Ucraina, precum și a mamelor lor sunt extrem de importante în aceste momente.



Psihologii de la Organizația „Salvați Copiii” România, care fac parte din echipele de asistență umanitară pe care organizația le-a concentrat la punctele de frontieră cu Ucraina și Moldova și în centrele pentru solicitanți de azil, au precizat că până acum au fost sprijiniți 3.241 de copii ucraineni și 2.553 de adulți (femei, vârstnici, familii extinse).

„Nevoile acute sunt cele legate de asistența umanitară rapidă, de informații, dar o componentă esențială este aceea de sprijin emoțional, atât la frontieră, cât și în centrele în care mamele și copiii sunt cazați. Copiii ajung epuizați și cei mai mulți dintre ei nu înțeleg ce li se întâmplă, de ce tata nu e cu ei, de ce nu pot merge acasă și atunci experimentează o serie de emoții negative, cum sunt sentimentele acute de dislocare și de abandon. Noi am amenajat mai multe spații prietenoase pentru copiii ucraineni, unde aceștia pot regăsi normalitatea și unde, prin joc și povești, sunt ajutați să își depășească emoțiile negative. Vom continua intervențiile de ajutor imediat pentru copii și familiile acestora și vom monitoriza constant nevoile de asistență ale noilor refugiați, păstrând o legătură permanentă cu autoritățile”, a declarat președinte executiv de la „Salvați Copiii România”, Gabriela Alexandrescu.

Cei care doresc să sprijine programul de asistență umanitară o pot face printr-un simplu SMS, cu textul „Salvez” la 8827 - donație singulară de doi euro. Pe această cale, precizăm că până acum Organizația „Salvați Copiii” România a fost prezentă în nouă puncte de trecere a frontierei - Isaccea, judeţul Tulcea, Siret, judeţul Suceava, Halmeu, judeţul Satu Mare, Sighetu-Marmației, judeţul Maramureș, Giurgiulești, judeţul Galați, Rădăuți Prut, judeţul Botoșani, Sculeni, judeţul Iași, Mihăileni, judeţul Botoșani, Albița, judeţul Vaslui. De asemenea, specialiștii organizației oferă asistență directă, consiliere informațională sau derulează activități pentru copii în cinci centre de cazare pentru solicitanți de azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și în punctul de așteptare de la Gara de Nord din București.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.284 secunde