Primăria Năvodari sare în ajutorul refugiaţilor din Ucraina. "Orice donație este binevenită"

499
Situaţia dramatică provocată de războiul din Ucraina a făcut întreg mapamondul să îşi îndrepte atenţia către ţara vecină. Aşa cum ziarul „Cuget Liber“ a relatat în ultima perioadă, mai multe localităţi din Dobrogea s-au mobilizat şi au trimis ajutoare pentru refugiaţii ucraineni care trec prin vama Isaccea. Un astfel de exemplu este şi oraşul Năvodari, acolo unde autorităţile locale au pus umărul la ajutorarea ucrainenilor.

Primăria Năvodari, în parteneriat cu Crucea Roşie, a colectat alimente, hrană, produse de igienă şi altele pentru a le trimite refugiaţilor ucraineni.

Primarul Florin Chelaru a vizitat personal punctul de colectare din Năvodari şi a avut grijă să nu îi scape din vedere nimic. Produsele adunate nu vor merge doar la vama Isaccea, ci şi la celelalte frontiere prin care trec ucrainenii.



„Năvodărenii nu au rămas indiferenți în fața dramei cetățenilor ucraineni.
Campania demarată de Primăria Năvodari în parteneriat cu Crucea Roșie a mobilizat sute de oameni de bine din orașul nostru care încearcă să ajute refugiații din țara vecină. Joi, la Năvodari, Crucea Roșie a realizat primul transport de alimente și bunuri donate de cetățeni.

Fiind foarte multe donații, s-a decis să fie ridicate și transportate către zonele de frontieră/taberele de refugiați doar alimentele neperisabile, precum și materiale precum saltele, pături, saci de dormit etc.

Crucea Roșie a asigurat transportul și a solicitat Primăriei Năvodari ca alimentele perisabile colectate să fie distribuite, la cerere, persoanelor fizice și juridice care oferă cazare cetățenilor ucraineni refugiați, în vederea pregătirii hranei pentru aceștia”, a declarat primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Administraţia locală din Năvodari îi laudă pe cetăţenii oraşului care au strâns produsele şi au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. Este un gest de umanitate pe care oricine îl poate face pentru orice persoană neajutorată.

„Primăria Năvodari salută implicarea, mobilizarea și suportul excepțional venite din partea năvodărenilor. Orice ajutor sau suport din partea societății civile năvodărene, în gestionarea crizei umanitare din Ucraina, este binevenit în continuare! Cetățenii care doresc în continuare să doneze bunuri și alimente o pot face în cadrul centrului de colectare organizat de Primăria Năvodari în Piața Centrală din oraș. Pentru o gestionare eficientă a situației la nivel local, toți cei care pot oferi spații de cazare, mâncare caldă, transport și traducere sunt rugați să sune la numărul de telefon 0785/294.067 (luni-vineri, orele 8.00-18.00). Primăria Năvodari va centraliza disponibilitatea spațiilor de cazare din oraș și va coordona împreună cu MAI relocarea refugiaților în acestea”, a explicat Florin Chelaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9759 secunde