Aurescu anunţă că mii de israelieni şi ucraineni de origine evreiască au fost evacuaţi prin România

476
Aurescu anunţă că mii de israelieni şi ucraineni de origine evreiască au fost evacuaţi prin România - aurescuanunt-1647187887.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, duminică, după întrevederea cu omologul său israelian, Yair Lapid, că peste 3.000 de cetăţeni israelieni şi peste 1.200 de cetăţeni ucraineni de origine evreiască au fost sprijiniţi de România să intre pe teritoriul ţării noastre şi apoi să fie evacuaţi spre Israel.

„Am discutat despre eforturile comune de a sprijini procesul de evacuare a persoanelor care fug din calea războiului, inclusiv cetăţeni ai statului Israel. Prin punctele de frontieră ale României cu Ucraina şi cu Republica Moldova au intrat pe teritoriul ţării noastre peste 430.000 de cetăţeni ucraineni, la care se adaugă şi un număr foarte mare de cetăţeni ai altor state, care au fost evacuaţi, iar numărul acesta desigur creşte. L-am asigurat pe colegul meu de angajamentul României pentru acordarea întregului sprijin pentru evacuarea în continuare a cetăţenilor israelieni sau de origine evreiască din Ucraina. Până la acest moment, peste 3.000 de cetăţeni israelieni, peste 1.200 de cetăţeni ucraineni de origine evreiască au fost sprijiniţi de România să intre pe teritoriul ţării noastre şi apoi să fie evacuaţi, cu peste 12 zboruri către Israel, inclusiv în jur de 100 de orfani care au fost aduşi din Ucraina”, a arătat ministrul de Externe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4042 secunde