Ministerul Agriculturii lansează "Programul Prima scroafă". Cine beneficiază de el și câți bani se dau de la stat

205
Ministerul Agriculturii lansează
Europarlamentarul liberal Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI), în Parlamentul European, anunță pe pagina sa de socializare un ajutor de la stat pentru crescători de porci din rasele Bazna și Mangalița, potrivit Antena3.ro


Este vorbe de un sprijin de 1.200 lei/an per scroafă. Suma de 640.000 lei este alocată pentru anul 2022, asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița.

"Valoarea ajutorului de minimis va fi de 1.200 lei/scroafă/an, cu condiția comercializării a minimul 4 purcei/cap de scroafă/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate să depășească suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual. Măsura se derulează din anul 2020.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a declarat că prin această formă de sprijin, se urmărește încurajarea crescătorilor de animale de reproducție din rasele Bazna sau Mangalița, cu scopul creșterii efectivelor de scroafe de reproducție deținute de crescătorii de rase autohtone și implicit, creșterea producției de carde de porc din rasele românești. Prin măsurile de acest gen se aduce plus valoare produselor realizate de fermierii români", anunță Daniel Buda.
Pagina a fost generata in 0.3539 secunde