Plătești cu CARDUL? Comercianții, LIBERI să te TAXEZE suplimentar

487
Plătești cu CARDUL? Comercianții, LIBERI să te TAXEZE suplimentar - comisiaeuropeanavreasalimitezeco-1411022270.jpg

Articole recomandate

O Ordonanță de Urgență care transpune în legislația locală prevederile unei Directive Europene în domeniul protecției consumatorilor deschide comercianților români posibilitatea de a suprataxa plățile cu cardul, acțiune până acum interzisă prin lege.


O lege menită să protejeze consumatorii din România are toate șansele să aibă un efect invers. Plata cu cardul ar putea fi suprataxată, deși o lege din 2009 interzice această practică, informează Economica.net.

"De curând a intrat în vigoare OUG 34/2014 care transpune Directiva 2011/83/EU privind drepturile consumatorilor. Aceasta conține un articol care ar putea produce consecinte negative pentru consumatorii romani, obligandu-i sa suporte comisioane la platile cu cardul, în condițiile în care în prezent perceperea unor astfel de comisioane este interzisă. În România OUG 113/2009 prin care s-a transpus Directiva Serviciilor de Plăți spune foarte clar: «Beneficiarul unei plăți nu poate să ceară un preț mai mare în funcție de instrumentul cu care se face plata». Aceasta înseamnă că niciun comerciant din România nu poate să ceară o taxă când spui că plătești cu cardul. Dar am avut multe situații, mai ales în mediul online, când se spune de exemplu «dacă vrei să plătești cu cardul ai o taxă de rezervare», tot de felul de subterfugii. Atât timp cât această taxă de rezervare se aplică și când plătești în numerar sau din cont, nu este discriminare, dar în momentul în care o anumită taxă se aplica numai când plătești cu cardul, aceea este ilegală conform legislației din România", explică, pentru ECONOMICA.NET, Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația și Slovenia al Visa Europe, citează realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6328 secunde