Plătitorii de TVA pot cere altă perioadă fiscală decât anul calendaristic

166
Plătitorii de TVA pot cere altă perioadă fiscală decât anul calendaristic - platitoriidetva-1485876863.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați informează contribuabilii - persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, că organele fiscale pot aproba, la solicitarea justificată a persoanei impozabile, o altă perioadă fiscală, respectiv:


a) semestrul calendaristic, dacă persoana impozabilă efectuează operațiuni impozabile numai pe maximum 3 luni calendaristice dintr-un semestru;


b) anul calendaristic, dacă persoana impozabilă efectuează operațiuni impozabile numai pe maximum 6 luni calendaristice dintr-o perioadă de un an calendaristic.


În vederea utilizării ca perioadă fiscală a semestrului sau anului calendaristic, persoana impozabilă trebuie să depună o cerere justificată la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie a anului în care se exercită opțiunea.


Cererea se completează pe formularul 306 "Cerere privind utilizarea ca perioadă fiscală pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic", prevăzut în anexa nr. 2 la Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2037/2016 privind Procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 534 din 15 iulie 2016.


Cererea va fi însoțită de documente din care să rezulte activitatea desfășurată și periodicitatea, respectiv:


- declarație pe propria răspundere privind activitatea efectiv desfășurată;


- balanțele de verificare întocmite pentru anul anterior, contracte sau comenzi, după caz;


- jurnalul de vânzări întocmit pentru anul fiscal anterior;


- alte documente relevante pentru luarea deciziei.


Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială persoana impozabilă își are domiciliul fiscal sau în a cărui evidență fiscală este înregistrată.


Cererea se soluționează în termenul prevăzut de art. 77 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.


Perioada fiscală aprobată este valabilă începând cu termenele de declarare și plată următoare datei comunicării Deciziei privind perioada fiscală pentru taxa pe valoarea adăugată și se menține pe durata păstrării condițiilor care au stat la baza aprobării perioadei fiscale prin decizie.


La data modificării condițiilor care au stat la baza aprobării perioadei fiscale prin decizie, persoana impozabilă este obligată să înștiințeze în scris organul fiscal competent, prin completarea unei declarații de mențiuni, în vederea actualizării vectorului fiscal pentru taxa pe valoarea adăugată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Economie : Info fiscalitate: proceduri privind TVA
Pagina a fost generata in 0.397 secunde