Fricile copiilor sunt accentuate de prieteni

132
Fricile copiilor sunt accentuate de prieteni - prietenicopii-1485877403.jpg

Articole de la același autor

Părinții ar putea avea mult de furcă pentru a gestiona modul în care copiii reacționează la lucrurile care îi sperie, însă potrivit unui nou studiu reacția copiilor în momentele de teamă ar putea fi influențată de prietenii lor, conform agenției Reuters.

În cadrul unui experiment, cercetătorii au oferit unor copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani informații despre niște animale "înfricoșătoare". Eu au analizat modul în care copiii reacționează independent dar și după ce aceștia au discutat despre ce au văzut cu prietenii lor. După ce au vorbit cu prietenii lor, copii au avut tendința să își schimbe opiniile în funcție de reacțiile prietenilor lor față de animale, arată studiul.

Potrivit studiilor, copiii au tendința să-și aleagă prietenii care au trăsături comune cu ale lor și, de asemenea, pot prelua anumite trăsături de la aceștia, potrivit coordonatorului studiului Jinnie Ooi, cercetător psiholog la Universitatea East Anglia din Marea Britanie.

"În studiul nostru, există dovezi care indică faptul că prietenii au nivele similare de exprimare a anxietății și în ce privește reacțiile de teamă, chiar înainte ca ei să poarte o discuție, și că devin foarte asemănători în ce privește temerile lor după ce au discutat", potrivit lui Jinnie Ooi.

Tulburările de anxietate reprezintă una din cele mai întâlnite boli mentale, afectând la un moment dat un adult din cinci, potrivit datelor U.S. National Institutes of Health. Simptomele apar pentru prima dată în copilărie. Sursa: agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.237 secunde