Populația și firmele cu venituri în lei vor lua credite în valută în condiții mai restrictive

237
Populația și firmele cu venituri în lei vor lua credite în valută în condiții mai restrictive - bancaconsultantacreditsilviumate-1349247587.jpg

Articole recomandate

Condițiile de creditare pentru finanțările în valută vor fi mai stricte decât pentru cele în lei, dacă populația și firmele care solicită împrumutul nu obțin veniturile în moneda creditului, menționează Mediafax.ro. Totodată, clienții trebuie să demonstreze că pot rambursa sumele chiar dacă moneda națională se depreciază sever.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de regulament al Băncii Naționale a României (BNR), care modifică și completează Regulamentul 24/2011 privind creditele destinate persoanelor fizice, cu scopul de a implementa recomandările Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) la creditarea în valută, emise în septembrie 2011. Totodată, CERS recomandă autorităților naționale de supraveghere să monitorizeze creditarea în valută și să ia măsuri în cazul existenței unor riscuri semnificative la nivelul debitorilor neacoperiți la riscul valutar.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Impuls pentru ieftinirea creditelor
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Economie : A intrat în vigoare noul regulament BNR
Pagina a fost generata in 0.8765 secunde