Un vis frumos

Portul Constanța - o destinație favorită în turismul de croazieră

324

Articole de la același autor

Numărul turiștilor sosiți în portul Constanța, pe mare, la bordul de navelor de croazieră, a crescut de la 1.540 de persoane, în 2002, la 16.000 de persoane, în 2007. "Portul Constanța începe să devină o destinație favorită în turismul de croazieră" - a declarat, ieri, Jose Campos, secretarul general al Asociației Porturilor Mediteraneene de Croazieră – "Medcruise". El a participat, în cadrul "Danube Summit", la work-shop-ul dedicat turismului pe mare.
Campos a remarcat faptul că datele statistice indică creșteri semnificative ale traficului de nave de pasageri în regiunea Mediteranei și a Mării Negre.
Constantin Matei, direc-torul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, a declarat că noul terminal de pasageri are o capacitate de 100.000 de persoane pe an, dar aceasta este folosită în proporție de 25 – 30%. Creșterea numărului lor depinde de dezvoltarea ofertei turistice - a spus el -, deci de administrațiile locale, de consiliul județean și de agențiile de turism. El consideră că, pe viitor, portul Constanța ar putea deveni un punct de schimb al pasagerilor de pe nave, care vor veni sau vor pleca pe calea aerului, ambarcându-se din Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu".
Creșterea traficului de pasageri în regiunea Mării Negre este subliniat și de faptul că viitoarea adunare generală a "Medcruise" va avea loc în septembrie 2008, la Odessa, iar cea din 2010, în portul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7494 secunde