Concurs Practicile ilegale privind certificarea competenței navigatorilor, condamnate de UE

286

Articole de la același autor

Comitetul pentru transporturi din cadrul Parlamentului Europei a adoptat o inițiativă legislativă referitoare la nivelul minim instruire cerut navigatorilor.
În conformitate cu aceasta, țările membre trebuie să implementeze măsuri care să prevină și să pedepsească practicile ilegale privind certificatele de competență profesională și să continue eforturile de a pune în aplicare reglementările Organizației Maritime Internaționale.
Noua inițiativă legislativă era necesară. În ultimul deceniu, pe fondul crizei de ofițeri din shipping-ul internațional, s-a extins traficul cu certificate și brevete, practicat de unele dintre fostele republici sovietice.
Comitetul consideră că trainingul este fundamental pentru modernizare și competitivitate în industria maritimă, pentru prevenirea incidentelor soldate cu poluarea mărilor sau care pun în pericol siguranța navelor, a echipajelor, pasagerilor și mărfurilor.
Se estimează că accidentele maritime sunt generate de cauze umane în proporție de 80%. Tocmai de aceea este necesar ca navigatorii să fie instruiți la cel mai înalt nivel posibil.
Prima directivă a UE privind nivelul minim de training al navigatorilor datează din 2001.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7082 secunde