Pregătiţi-vă maşina din timp, pentru sezonul rece!

356

Articole de la același autor

Temperaturile de afară încă sunt pozitive şi vremea este plăcută, tocmai de aceea, este bine ca de acum, să vă pregătiţi autoturismul pentru sezonul rece. Şi cum iarna nu-i ca vara, nu-i aşa, ca să nu vă ia prin surprindere, ar fi indicat să vă faceţi un calcul cu ce aveţi de cumpărat pentru maşina care vă este atât de necesară şi să porniţi la cumpărături. Am făcut şi noi un tur al magazinelor şi al service-urilor auto şi ce am aflat vă spunem în cele ce urmează.

Noi constănţenii suntem feriţi de ierni grele, de zăpezi troienite, dar totuşi ne confruntăm cel mai des cu poleiul care ne dă multe bătăi de cap. Când şoselele se transfomă în patinoare, nici cele mai performante anvelope nu vă mai ajută, decât priceperea celui de la volan. Totuşi, trebuie să ştiţi că dacă aveţi anvelope de tip all season, limita legală a uzurii nu trebuie să depăşească 1,5 cm, adâncimea profilului. O adâncime mai mare vă ajută la frânare şi să vă menţineţi aderenţa la viraje. În această perioadă, marile lanţuri de magazine au promoţii atractive la pneuri. Preţurile sunt reduse şi cu 25% şi chiar vă asigură montajul gratuit. Un ajutor preţios care vă dă multe informaţii este eticheta europeană, care clasifică anvelopele în funcţie de eficienţă, performanţe de frânare pe carosabil ud şi zgomotul la rulare. Preţurile variază şi ele în funcţie de producător, de caracteristici şi de dimensiunea jantei. Spre exemplu, la o anvelopă de calitate, costul mediu este cuprins între 295 şi 724 de lei. La care, se adaugă manopera care diferă în funcţie de autoturism, dacă se montează roata cu totul sau doar anvelopa peste jantă. Specialiştii spun că indicat ar fi să aveţi roţi pentru vară şi roţi pentru iarnă. „Dacă vreţi să schimbaţi doar anvelopa, preţurile pentru manopera a patru roţi este între 140 de lei, pentru janta de 15-17 inch şi de 180 de lei pentru janta de 18-22 inch. Iar pentru montajul roţii cu totul pentru jante 15-17 inch, preţul este de 180 de lei, iar pentru

18-22 inch preţul este tot de 180 de lei”, ne-a spus tânărul Cristian, lucrător la o vulcanizare din Constanţa.



Bateria auto, inima autovehiculului dumneavoastră


Pe lângă anvelope, bateria ar trebui să nu fie mai veche de trei ani. Când porniţi maşina într-o zi friguroasă de iarnă, pentru o bună funcţionare a acesteia şi ca să nu o suprasolicitaţi, este bine să ţineţi cont să nu porniţi farurile, sistemul audio sau aeroterma. Nu uitaţi, bateria este inima autovehiculului dumneavoastră. Indicat ar fi să aveţi un redresor în casă cu ajutorul căruia să o încărcaţi la nevoie. Anumite operaţiuni cum ar fi completarea antigelului, sau a lichidului de parbriz, care trebuie să fie de iarnă, o vizită la service-ul auto, înainte de a da frigul, vă scapă de neplăceri. Puteţi să verificaţi uleiul, filtrele, sistemul de frânare, cel electric, sigur, aceste operaţiuni ar trebui făcute periodic. Unele service-uri auto au preţuri cuprinse între 250 de lei şi 350 de lei pentru verificarea periodică. Controlaţi ştergătoarele şi farurile pentru că în timpul iernii vizibilitatea este redusă, iar noaptea se lasă mai repede decât în alte perioade ale anului. Şi nu uitaţi de racletă, lichid de degivrare, lopată şi nisip care nu trebuie să vă lipsească din portbagaj. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5519 secunde