Vreți să modificați interiorul mașinii, pentru a vă proteja de COVID 19?

338
Vreți să modificați interiorul mașinii, pentru a vă proteja de COVID 19? - rarfoliesursa321rentcar-1596564696.jpg
Măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus pot fi luate în interiorul autoturismelor folosite la transportul de persoane – fie în regim de taxi sau de ride sharing -, au anunțat reprezentanții Registrului Auto Român. Singurele condiții, au subliniat specialiștii RAR, este să fie folosite materiale ușoare și flexibile.

"Registrul Auto Român înțelege necesitatea unei protecții adecvate a participanților la trafic în această perioadă, atât a șoferilor, cât și a pasagerilor, motiv pentru care recomandă utilizarea unor soluții temporare ușoare, dar eficiente în contextul dat, care să respecte următoarele cerințe: sunt utilizate materiale ușoare, transparente, flexibile, montajul pe vehicul nu implică utilizarea unui cadru solid, fixarea se realizează prin mijloace nepermanente (soluții tip Velcro sau adezive), care să permită demontarea facilă în vederea igienizării. Montajul nu trebuie să afecteze integritatea structurală a vehiculului și nici să interfereze cu vreun echipament de siguranță montat de producător, de exemplu centuri de siguranță, airbag", au explicat specialiștii RAR.

Optarea pentru astfel de soluții nu înseamnă că vehiculul trebuie reomologat și nu implică modificarea cărții de identitate.

Însă, dacă se recurge la reconfigurarea unui vehicul, reomologarea este necesară. "Montarea unor panouri fixe pe autoturism, în spatele conducătorului auto, are impact asupra mai multor elemente constructive și implică reverificarea respectării cerințelor din reglementărilor aplicabile, cum ar fi: instalarea și ancorarea centurilor de siguranță, omologarea scaunelor și absorbția de energie, proeminențele interioare, geamurile de securitate, impactul frontal și lateral, incluzând sistemele airbag din scaune și cele cortină, încălzirea și ventilația. Deloc de neglijat ar fi și costurile mari implicate de verificările de reomologare și perioada de timp necesară efectuării testelor respective", au mai precizat reprezentanții Registrului Auto Român. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4476 secunde