Premieră: Turiștii români se pot îmbarca pe navele de croazieră ale MSC chiar din portul Constanța

249
Premieră: Turiștii români se pot îmbarca pe navele de croazieră ale MSC chiar din portul Constanța - mscmusica-1363792318.jpg
"Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a depus eforturi încă de la deschiderea terminalului de pasageri pentru ca portul Constanța să devină "Home Port", în loc de "Tranzit Port", ceea ce înseamnă că turiștii se pot îmbarca la bordul navelor de croazieră și din România prin portul Constanța. Odată cu aderarea la Asociația Internațională MedCruise, s-au făcut pași importanți în această direcție" - se arată într-un comunicat de presă al CNAPMC.

"MSC este prima companie care își asumă această premieră, ca urmare a comunicării eficiente dintre administrație, agent și armator, astfel că au fost anunțate pentru toamna acestui an primele îmbarcări din Constanța.

Prima croazieră maritimă cu plecare din Portul Constanța se va organiza la bordul navei de lux MSC Musica. Este un mare avantaj pentru turiștii români care nu mai sunt obligați să cumpere mai întâi un bilet de avion până într-un oraș-port din Europa, pentru a beneficia de croaziere maritime.

În colaborare cu compania MSC, pentru anul 2014 sunt deja anunțate sosiri ale navelor MSC Sinfonia și MSC Orchestra. Acestea vor acosta în total de 8 ori (4 sosiri -plecări în perioada aprilie-mai 2014 și 4 sosiri - plecări în perioada septembrie-noiembrie 2014), croaziere care se vor adresa și pieței românești.

Această nouă activitate poate contribui la dezvoltarea veniturilor atât pentru port cât și pentru comunitatea economică din municipiul Constanța, industria hotelieră, serviciile conexe.

Portul Constanța beneficiază de infrastructura necesară și are toate șansele să devină un important nod pentru croazierele de la Marea Neagră, croazierele maritime venind să completeze croazierele fluviale pentru care Constanța este de câțiva ani punct de plecare, cu îmbarcarea și debarcarea completă a navelor. Până în prezent au fost anunțate 66 de sosiri ale navelor de croazieră pentru anul 2013, dintre care 13 sunt fluviale iar celelalte maritime. Prima navă de pasageri fluvială -River Adagio- va sosi pe data de 28 martie, iar prima navă de pasageri maritimă -Artania- va sosi pe data de 18 aprilie 2013." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Fun : Femeile  în croazieră…
Luni, 22 August 2011
Stire din Fun : Promit să nu mai înjur...
Pagina a fost generata in 0.4459 secunde