Croaziere de cinci zile, la prețul unei nopți de cazare pe litoralul românesc

651
Croaziere de cinci zile, la prețul unei nopți de cazare pe litoralul românesc - croaziera-1312902104.jpg
În urmă cu ani buni, prețul unei croaziere ar fi dat dureri serioase de cap majorității românilor. Nu mai este așa, însă, spre fericirea celor care au visat o viață întreagă să-și petreacă măcar câteva zile, dacă nu luni, departe de uscat. Acest lucru este arătat și de numărul mare de croaziere cumpărate de români în 2011, mai bine de nouă mii, cu aproximativ o mie mai multe decât anul trecut.

Un trend ascendent nu se vede doar în ceea ce privește numărul celor care optează pentru o astfel de excursie de lux, ci și în ceea ce privește numărul de nave care se lansează în fiecare an, din ce în ce mai mari, cu tot mai multe facilități, dar cu tarife parcă mai accesibile.

Cinci zile sau… 101 nopți?

Și agențiile constănțene de tu-rism, dar nu numai, se pot lăuda cu oferte care mai de care mai tentante. Dacă numărul cumpărătorilor încă nu este extraordinar de mare, măcar a celor care se interesează ori analizează astfel de oferte este semnificativ. Mulți ajung în cele din urmă să-și cumpere o vacanță pe bătrânul litoral românesc, dar, cine știe? Poate în viitorul apropiat își pot îndeplini și acest vis.

Prețurile au început să fie oarecum pe buzunarul fiecăruia. De exemplu, luna aceasta, prin agențiile de turism poate fi achiziționată o croazieră de zece zile în Marea Nordului, cu prețul începând de la 599 euro/persoană (cabină internă). Dacă doriți o cabină cu fereastră, acest preț urcă la 799 euro. Să nu uităm nici de taxele de aeroport, în jur de 130 de euro, dar clienții beneficiază de pensiune completă, divertisment și o sumedenie de facilități, așa cum se întâmplă în cazul tuturor vaselor.

În aceste zece zile sunt vizitate șapte capitale nordice: Amsterdam - Hamburg (Berlin) - Copenhaga - Oslo - o zi pe mare - Edinburgh - o zi pe mare - Le Havre (Paris) - Dover (Londra) - Amsterdam.

Dacă nu aveți un buget neapărat generos, puteți opta pentru o mini croazieră de cinci zile. În acest caz, vă costă 199 de euro de persoană (cabină interioară), sau 299, cabină cu fereastră. Iată și itinerariul: Savona (Milano) - Marsilia - Barcelona - Palma de Mallorca - Ajaccio (Corsica) - Savona (Mi-lano). Atenție, nu sunt incluse biletul de avion și transferul la și de la navă, taxa de port, excursiile opționale la țărm. De altfel, nu toate croazierele au prețul de prezentare cel final, în care sunt incluse și cheltuielile de transport ori taxele de port, așa că cereți absolut toate detaliile referitoare la acest aspect agențiilor de turism, pentru a nu vă trezi cu surprize neplăcute.

v v v

O croazieră în jurul lumii, pe cinci continente, poate este, pentru unii, tot ce și-ar putea dori. Însă prețul este pe măsură, în jur de 12.000 euro / persoană, dar poate ajunge și la peste 16.000 euro, pentru o cabină cu balcon, ori 20.000 euro pentru un apartament cu balcon. Pretențiile costă! Plecarea în această croazieră este programată abia pe 6 ianuarie 2013 (ați avea așadar timp destul pentru a vă pune toate lucrurile la punct), din portul Savona, și durează 101 nopți (sosire tot în portul Savona, pe 16 aprilie).

Se vor vizita numeroase locuri din Italia, Franța, Spania și Portugalia, cinci zile sunt rezervate pentru Los Angeles, iar două pentru Honolulu. Urmează Hawaii, Noua Zeeelandă, sudul Asiei și India, Dubai, precum și multe altele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Social : Mâine plouă pe litoral
Pagina a fost generata in 0.3482 secunde