Elena Udrea:

"În mandatul meu s-au făcut mai multe pentru turism decât în ceilalți 18 ani de după ‘89"

929
1

Ministrul Dezvoltării Regionale și  Turismului, Elena Udrea, susține, într-o postare pe site-ul său, că, în cei trei ani de când se află la șefia MDRT, s-au făcut mai multe pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, inclusiv a celei de pe litoral, decât în 18 ani de după ’89.
"Ca ministru al Turismului, sunt extrem de bucuroasă atunci când văd că structurile de cazare de pe litoral lucrează la capacitate maximă. Din acest punct de vedere, cred că 2011 este cel mai bun an de când mi-am început mandatul", scrie Udrea.
Aceasta apreciază că numărul de turiști de pe litoral a crescut ca urmare a "ușoarei creșteri economice de anul acesta", stabilitatea financiară a românilor traducându-se prin mai mulți bani cheltuiți la mare în România.
"Se vede, deci, foarte ușor că destinațiile de turism interne și în special litoralul sunt pline acum. Numai niște detractori puteau cere, în emisiuni isterice sau prin articole de presă manipulatoare, ca turismul să crească în timp ce toată economia scădea, iar veniturile oamenilor s-au redus consistent!", se mai arată în postarea de pe site-ul oficial al Elenei Udrea.
Ministrul Turismului este de părere că sezonul estival de anul acesta este mai bun și pe fondul unei campanii de presă mai puțin distructive decât în ultimii ani.
"Sigur, am avut alge, acum sunt prețuri de Miami, dar nu se compară cu radiațiile ucigașe de anul trecut (prezente, nu se știe cum, doar pe litoralul românesc, nu și pe cel bulgăresc), cu peștele-dragon de acum doi ani, otrăvitor și extrem de agresiv, sau cu păianjenii ucigași de acum câțiva ani, adevărate tarantule amazoniene. Semn că, atunci când presa nu vrea să facă rău, lucrurile pot să iasă și bine", susține Udrea.
Ea apreciază că vor mai trebui să treacă "vreo câțiva ani" până când litoralul românesc va deveni o destinație cu adevărat atractivă pentru turiștii străini.
"În bună măsură, avem nevoie de infrastructură. Deocamdată, ne bazăm doar pe cei care îndură, cu stoicism, drumurile către litoral. Terminarea lucrărilor la calea ferată, drumul care leagă nordul litoralului de sud, dar și încă o porțiune din autostradă au reprezentat un impuls important anul acesta. Cred că, în momentul în care toate aceste investiții în infrastructură vor fi duse la îndeplinire, situația se va îmbunătăți și mai vizibil. (...) Oricum, s-au făcut mai multe pentru dezvoltarea infrastructurii turistice (chiar a celei de pe litoral) în trei ani de mandat decât în 18 ani de după ’89", declară ministrul Turismului.
De asemenea, Udrea anunță că MDRT va pregăti, împreună cu reprezentanții TUI Scandinavia, o locație Blue Village în zona de sud a litoralului, Planul Urbanistic al Zonei costiere fiind "aproape gata".
"Asta înseamnă un complex de 400 - 500 de locuri, în care turiștii care vin cu copiii, dar nu numai, să aibă la dispoziție toate facilitățile la un loc", potrivit Elenei Udrea.



Comentează știrea

Popa daniel
10 august 2011
nerusinare

Nutico chiar nu-ti este rusine????.Cum sa poti sa afirmi asa ceva.ce ai facut pentru litoral???? noroc ca vine 2012 si scapam de maladia portocalie.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Social : Mâine plouă pe litoral
Pagina a fost generata in 2.1897 secunde