Te-ai săturat de Mamaia?

Mini submarine vor duce turiștii pe fundul oceanelor

919
Mini submarine vor duce turiștii  pe fundul oceanelor - minisubmarin-1312902179.jpg
După ce a promis că va trimite oamenii în spațiu, Richard Branson, proprietarul Virgin, își îndreaptă acum atenția asupra lumii subacvatice. Branson, împreună cu regizorul James Cameron, investesc într-un nou aparat care va duce turiști pe fundul oceanelor. Un astfel de mini submarin a fost deja creat de compania Triton, iar președintele ei, Patrick Lahey, spune că el va face o mulțime de descoperiri și va aduce fotografii interesante, precum cele ale epavei Titanicului.

"Sunt multe minuni acolo jos. Ai putea vizita izvoarele termale din Atlantic, pe unde ies gaze din adâncul Pământului sau poți merge la epava Titanicului sau navei Bismark. Vei putea ajunge oriunde în ocean și să privește minunatele creaturi marine", spune Lahey.

În luna aprilie, Branson a lansat conceptul submarinului de o singură persoană - Virgin Oceanic, cu intenția de a se scufunda la 11.000 de metri. Aparatul are 2,43 m lungime, este făcut din fibră de carbon și titaniu și poate sta scufundat timp de 24 de ore.

"Omul a ajuns în spațiu demult, iar acum ne apropiem și de primele zboruri comerciale în cosmos. Ultima mare încercare pentru oameni este să ajungă și să exploreze adâncimile oceanelor de pe planeta noastră. Sunt zone imense din ocean care nu au fost încă explorate. Mai mulți oameni au fost pe Lună, decât cei care au coborât sub 6.000 m în adâncurile apelor", a spus Branson.

Mai multe companii lucrează la propriile submarine, cu scopul de a explora zone unde nu s-a putut ajunge până acum, inclusiv celebrul Challenger Deep sau Groapa Marianelor, cel mai adânc punct de pe Terra, având 11.034 m adâncime, unde presiunea apei este de o mie de ori mai mare ca la suprafață. Companiile spun că pot realiza submarine capabile să reziste la asemenea presiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Social : Mâine plouă pe litoral
Pagina a fost generata in 0.3764 secunde