Președintele CCIR, Mihai Daraban, a participat la deschiderea Târgului Internațional AGRO Pitești

164
Președintele CCIR, Mihai Daraban, a participat la deschiderea Târgului Internațional AGRO Pitești - mihaidarabanaparticipat-1493966707.jpg

Articole de la același autor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat joi, 4 mai, la deschiderea Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO Pitești, ediția a II-a, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. În cadrul târgului, în perioada 4 - 7 mai, sunt expuse utilaje agricole, echipamente și accesorii, dar și produse agroalimentare tradiționale.


Președintele CCIR a subliniat importanța sectorului agricol pentru economia țării noastre, ca ramură în care "accesul la fondurile europene este cel mai facil". În același timp, el a subliniat că dimensiunea Târgului AGRO Pitești a luat amploare față de anul precedent și a amintit importanța târgului Indagra organizat la Romexpo, care a "ajuns să fie cel mai mare târg dintre toate domeniile de activitate din sud-estul Europei".


Președintele CCIR a tras și un semnal de alarmă asupra faptului că cifrele din 2016 situează valoarea importurilor mult peste cea a exporturilor și, astfel, "sectorul cercetare - inovare trebuie să vină cu acele produse cu valoare cât mai mare făcute în România, care să echilibreze balanța".


La eveniment a participat și Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, alături de reprezentați ai mediului de afaceri argeșean.

Zonă agricolă importantă, județul Argeș este bine-cunoscut pentru culturile sale de cereale, plante industriale și fructe; dispune de 344.940 ha teren agricol, din care 171.621 ha reprezintă terenuri arabile, 148.675 ha - pășuni și fânețe și 24.644 ha - vii și livezi.


În județ sunt peste 23.000 fermieri, dintre care aproximativ 380 sunt fermieri mari, cu suprafețe în proprietate sau arendate de peste 50 hectare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde