Deputatul Mircea Banias, pus pe liber de Tăriceanu. ALDE pierde trei parlamentari

346
Deputatul Mircea Banias, pus pe liber de Tăriceanu. ALDE pierde trei parlamentari - 18302306132883503720865397328999-1493932965.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Mircea Banias a fost exclus, ieri, din ALDE de conducerea partidului, alaturi de el mai fiind excluși și fostul copreședinte al formațiunii politice, Daniel Constantin, dar și deputatul de la Galați, Eugen Durbacă.

"Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului și au adoptat anumite poziții duplicitare în legătură cu ALDE. S-au votat trei excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias și domnului Eugen Durbacă", a declarat vicepreședintele la nivel național, Andrei Gerea, după ședințele forurilor de conducere ale ALDE.

El a adăugat că nu au fost făcute alte propuneri de excluderi și că s-a încercat o mediere cu cei trei, dar nu a reușit.

"Numele le știți și dumneavoastră de o săptămână. A fost o săptămână în care s-a încercat o mediere cu doi dintre cei aflați pe listă, care au depus o acțiune împotriva partidului în justiție, dar, din păcate, nu s-a putut ajunge la niciun rezultat și am fost nevoiți să luăm această decizie", a menționat Gerea.

El a precizat că din 96 de membri prezenți, 92 au fost pentru excluderea lui Daniel Constantin și 91 pentru excluderea celorlalți.

Decizia de ieri nu este surprinzătoare, existând semnale încă de săptămâna trecută că deputatul Mircea Banias nu mai este în grațiile lui Tăriceanu, la acel moment, el fiind schimbat din funcția de președinte al filialei de la malul mării. Mai mult, în locul său a fost numit provizoriu, până la organizarea alegerilor județene, vicepreședintele ALDE de la nivel național, Andrei Gerea.

"Până săptămâna viitoare cei care au semnat contestațiile în instanță au posibilitatea să le retragă. Dacă își retrag semnăturile, atunci putem să ne vedem în continuare de drum împreună, dacă nu fiecare își alege drumul pe care crede că trebuie să meargă", a amenințat atunci președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Cu toate acestea, Mircea Banias dar și ceilalți contestatari au hotărât să nu-și retragă acțiunile din instanță, decizie care i-a costat excluderea din formațiunea politică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde