Daniel Constantin: "Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică"

253
Daniel Constantin:

Articole de la același autor

Fostul copreședinte ALDE Daniel Constantin susține că liderul acestui partid, Călin Popescu Tăriceanu, a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică, adăugând că se delimitează de acțiunile acestuia.

"Între mine și domnul Tăriceanu, între mine și o parte dintre cei care au fost numiți în conducerea ALDE, este o diferență fundamentală de gândire și de abordare politică. Mă delimitez în mod categoric de acțiunile inițiate de Tăriceanu, de felul în care acesta înțelege politica în anul 2017. Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluție poate să se comporte așa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acțiunea de excludere a mea, Tăriceanu își șantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunțe la acțiunile din justiție, iar abuzul comis să fie certificat", a scris Daniel Constantin, pe Facebook.

În opinia sa, Congresul ALDE a fost nestatutar și imoral, iar Tăriceanu a luat decizii care periclitează viitorul partidului.

Constantin precizează că va merge în continuare în instanță, deoarece la data la care s-au luat măsurile împotriva sa, conducerea partidului nu era validată în mod oficial la tribunal.

"Eu nu accept politica pumnului în gură! Spre deosebire de el, eu nu mint și nu comit abuzuri. Întotdeauna când am intrat în casa cuiva mi-am arătat respectul față de cei pe care i-am găsit acolo. Spre deosebire de mine, Tăriceanu înțelege respectul prin prisma abuzului pe care este obișnuit să îl comită. Mă voi lupta în continuare pentru dreptate și pentru a arăta derapajele care au condus la aceste evenimente. Sunt proceduri în instanță pe care le voi susține în continuare alături de cei care sunt alături de mine. În perioada următoare voi decide împreună cu ei calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodată să fac o politică prăfuită de trecutul și de prezentul lui Tăriceanu sau altor lideri care înțeleg că în 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzură", a afirmat Daniel Constantin.

Reamintim că, zilele trecute, Tăriceanu a anunțat că cei care nu vor renunța la acțiunile în instanță vor fi excluși din partid. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8726 secunde