Prețurile producției industriale au scăzut cu 0,4% în martie

55
Prețurile producției industriale au scăzut cu 0,4% în martie - ins-1367998928.jpg
Potrivit datelor făcute astăzi publice de Institutul Național de Statistică (INS), în luna martie, comparativ cu februarie 2013, prețurile producției industriale din România au scăzut în medie cu 0,4%. Prețurile producției industriale au scăzut atât pe piața internă (-0,2%), cât și pe piața externă (-0,7%).

Față de luna martie 2012, prețurile producției industriale au fost mai mari cu 4,5%, cu 1,4 puncte procentuale sub creșterea înregistrată pe piața internă și cu 2,7 puncte procentuale peste evoluția înregistrată pe piața externă.

De asemenea, potrivit INS, comparativ cu luna precedentă, prețurile producției industriale din industria energetică și industria bunurilor de capital au înregistrat scăderi cu 1%, respectiv cu 0,8%.

În cazul celorlalte trei mari grupe industriale s-au înregistrat creșteri marginale ale prețurilor, după cum urmează: la grupa bunurilor de folosință îndelungată și cea a bunurilor intermediare creșterea a fost de +0,2%, iar la grupa industria bunurilor de uz curent creșterea a fost de numai +0,1%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.206 secunde