Prețurile tichetelor Rabla de pe "piața neagră" au intrat la apă!

341
2
Prețurile tichetelor Rabla de pe

Articole de la același autor

Constănțenii n-au bani să-și cumpere mașini noi, sau cei care au nu-și mai bat capul, tocmai pentru că își permit, să mai facă rost și de un tichet Rabla, cam aceasta pare să fie explicația pentru prețurile actuale a voucherelor de pe "piața neagră".

Chiar dacă, teoretic, proprietarii ar fi trebuit să țină bine de preț, tocmai din cauza faptului că cel puțin la nivelul județului Constanța au ajuns foarte puține tichete, nu este deloc așa, semn, în definitiv, că cererea este extrem de mică.

Dacă la începutul lunii, majoritatea constănțenilor care au reușit să pună mâna pe un tichet în prima etapă a programului și l-au scos la mezat cereau, pe site-urile de profil, în medie 3.500 de lei (dar erau și persoane care vroiau să obțină 4.500 de lei!), acum lucrurile s-au mai schimbat. Chiar dacă încă mai sunt posesori de tichete care visează să obțină peste 4.000 de lei pe bucată, majoritatea au coborât spre 2.000 de lei și chiar 1.500 de lei!


Hârtii fără valoare

Diferențele de preț vin, cel mai probabil, din termenul mai mare sau mai mic de valabilitate a tichetelor. Cum mulți le au chiar de pe 10 iunie, atunci când au fost împărțite primele tichete la Constanța, peste puțin timp vor deveni simple hârtii fără nicio valoare.

În ghidul de finanțare a programului de stimulare a înnoirii parcului auto național se precizează clar că utilizarea tichetului se face în termen de cel mult 45 zile de la eliberarea sa de către colectorul validat, fără a se depăși, însă, data de 20 noiembrie a anului în care se desfășoară programul. Neutilizarea tichetului în termenul și până la această dată atrage decăderea proprietarului din dreptul de a beneficia de prima de casare.

În acest an, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, 17.000 pentru persoane fizice / juridice și 3.000 de tichete pentru instituțiile publice.

În acest an este permisă utilizarea doar a unui singur voucher pentru achiziționarea unui autovehicul nou, față de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, față de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Prin Programul Rabla (2005 - 2012) au fost casate 459.775 autoturisme uzate și au fost achiziționate 225.869 autoturisme noi, arată datele Administrației Fondului pentru Mediu.



Comentează știrea

noni
17 iulie 2013
foarte bine

Se pune astfel capat, lacomiei, bisnitei si arogantei celor care au detinut astfel de tichete. Sa va stergeti la kur cu ele !

Sabin
18 martie 2014
Termene

Intr-adevar, termenul de utilizare a ticheteleor este unul destul de scurt, cu atat mai mult, cu cat nu esti tu cel care il va utiliza. Chiar si pentru cei care l-au primit si sunt beneficiarii directi ai acestui proiect pare a fi destul de complicat, asa ca, acestia nu sunt foarte interesati. Prin urmare, care este utilitatea acestui program? Si pentru ce termen se calculeaza? http://www.romaniatv.net/consultarea-publica-privind-derularea-programului-rabla-2014-s-a-finalizat_132420.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Economie : Tichetele Rabla au ajuns la Constanța!
Pagina a fost generata in 1.1609 secunde