Tichetele Rabla au ajuns la Constanța!

436
4
Tichetele Rabla au ajuns la Constanța! - programrabla-1370627041.jpg

Articole de la același autor

Veste cum nu se poate mai bună pentru constănțenii care vor să scape de mașinile vechi și să pună mâna pe un tichet Rabla. Vineri, operatorii economici admiși în program au semnat protocoalele, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), și au intrat în posesia tichetelor.

Administratorul Resort Metal, Ion Ticuleanu, colectorul din Năvodari, a precizat că de luni constănțenii pot merge cu mașinile vechi la casat, așadar cei care vor să pună mâna pe un tichet ar trebui să-și completeze zilele acestea, dacă este cazul, dosarele.

Așadar, începând cu data de 10 iunie, persoanele fizice se pot adresa unuia din colectorii validați de AFM, în vederea participării la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar persoanele juridice, inclusiv instituțiile publice, își pot depune dosarele de înscriere la sediul AFM.

Instituția a atras ieri atenția că sunt interzise transferul și schimbul de tichete distribuite de către AFM între colectorii validați, precum și transferul și schimbul de tichete între punctele de lucru aparținând aceluiași colector validat, fără acordul prealabil al Administrației Fondului pentru Mediu.

Ce trebuie să conțină dosarul

Proprietarul mașinii care urmează să fie casată trebuie să prezinte colectorului validat următoarele documente: actul care îi atestă identitatea și domiciliul sau reședința în România, în original și în copie; certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat, în original și în copie legalizată; cartea de identitate a autovehiculului uzat, în original și în copie legalizată; actul doveditor eliberat de către serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor competent teritorial, în original, pentru cazul în care din certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului uzat nu rezultă anul fabricației, anul primei înmatriculări în România și/sau categoria autovehiculului uzat; certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, în original, din care să rezulte că autovehiculul se află înregistrat pe numele proprietarului în evidențele fiscale ale autorității publice locale emitente, iar proprietarul nu are obligații restante de plată la bugetul local.

În cazul unor situații particulare, proprietarul trebuie să prezinte colectorului validat și alte documente, după caz: certificatul de moștenitor sau, în situația succesiunii pe cale judecătorească, sentința civilă definitivă și irevocabilă, în original și în copie legalizată; o împuternicire notarială, în original și în copie, atunci când certificatul de moștenitor ori sentința civilă atestă existența mai multor moștenitori; o decizie emisă de autoritatea tutelară competentă teritorial, în original și în copie legalizată în cazul unui moștenitor minor, al unei persoane puse sub interdicție sau al uneia asupra căreia a fost instituită curatela; certificatul de căsătorie sau orice act ad-ministrativ eliberat de către auto-ritatea competentă material și teritorial, care atestă schimbarea sau modificarea numelui și/sau prenumelui, în original și în copie legalizată; documentul, în original și în copie, care atestă schimbarea sau modificarea adresei de domiciliu sau de reședință; împuternicirea notarială, inclusiv în copie, prin care proprietarul mandatează în mod expres o altă persoană să acționeze și să încheie acte juridice în cadrul programului, în numele, pe seama și în interesul său, situație în care se va prezenta și actul care atestă identitatea și domiciliul sau reședința în România a persoanei împuternicite, în original și în copie.

Fondul pentru Mediu va emite, în acest an, 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice și 3.000 de tichete pentru instituțiile publice. Pentru sesiunea 2013 se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziționarea unui autovehicul nou, față de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, față de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Comentează știrea

Yorick
8 iunie 2013
si care sunt colectorii Anca,mama draga !

Anca,fata draga(!) scrii tu "Așadar, începând cu data de 10 iunie, persoanele fizice se pot adresa unuia din colectorii validați de AFM, în vederea participării la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național". SI CARE SUNT, DRAGA, COLECTORII VALIDATI ?!

TRANSPORT RABLE REMAT
8 iunie 2013
TRACTARI AUTO RABLE REMAT PROGRAMUL RABLA

TRACTARI AUTO CONSTANTA NON STOP,DEPANARE AUTO,REMORCARE IN CAZ DE ACCIDENT,ASISTENTA RUTIERA,TRANSPORT AUTO REMAT,CENTRE FIER VECHI,SERVICE MOBIL PENTRU DEFECTIUNI MINORE,TRANSPORT UTILAJE,0721753018

FG
8 iunie 2013
TICHET

VAND TICHET RABLA . 0723251476

Bogdan
18 martie 2014
Imitatii

E aceeasi senzatie ca cea pe care o resimteam, in copilarie, in momentul in care se aduceau, in magazinele alimentare alimente pe care nu le puteai cumpara decat daca aveai cunostinte. In asta s-a transformat acest proiect european, preluandu-i-se silueta de catre noi, cei care stim sa imitam. http://www.romaniatv.net/consultarea-publica-privind-derularea-programului-rabla-2014-s-a-finalizat_132420.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5839 secunde