Programul Rabla pornește mai greu decât o… rablă

374
2
Programul Rabla pornește mai greu decât o… rablă - programulrabla-1368194648.jpg
La mijlocul săptămânii viitoare ar fi trebuit să înceapă distribuirea efectivă pe piață a tichetelor în cadrul Programului Rabla 2013. Constănțenii care au mașini vechi de care vor să scape, și eventual să-și ia unele noi sau să încerce să obțină ceva bani pe vouchere, trebuie să mai aștepte, însă. Deocamdată, la nivelul Ministerului Mediului și a Schimbărilor Cli-matice și a Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) este o tăcere totală, în ciuda faptului că în urmă cu o lună se anunța cu mare fast că pe 15 mai începe distribuirea tichetelor.

Mai exact, pe 15 aprilie Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice prezenta pe site-ul propriu Programul de înnoire a parcului auto 2013. Toți cei inte-resați de subiect au putut atent analiza atât ghidul de finanțare, cât și cel de informare și apoi trimite, dacă era cazul, sugestiile și observațiile lor. Ce ar mai fi trebuit să se întâmple între timp? Destule proceduri, dacă ar fi să ne luăm după declarațiile oficialilor din urmă cu câteva săptămâni, însă deocamdată nu se știe nimic. Nici măcar nu s-a anunțat sesiunea de depunere a documentației necesare de înscriere în program a colectorilor. Iar în anii precedenți, această procedură a durat cel puțin 7 - 8 zile. Colectorii constănțeni spun însă că nici măcar nu au fost anunțați cam când este posibil să înceapă sesiunea de înscriere în vederea validării. Au dosarele complete, așadar speră să se dea startul, de la o zi la alta, și asta pentru că interesul constănțenilor pentru acest program este unul destul de ridicat.

Reamintim că în cadrul pro-gramului Rabla 2013 urmează să fie distribuite persoanelor fizice 17.000 de tichete. Neoficial, acestea ar urma să ajungă la proprietarii de rable în cel puțin două săptămâni, dacă nu se va scurta perioada de depunere și validare a dosarelor colectorilor.

Condiții pentru colectori

Este eligibil să participe în cadrul programului colectorul care îndeplinește cumulativ, mai multe criterii. Iată doar o parte dintre ele: este operator economic cu personalitate juridică română, legal constituit, și desfășoară activități economice pe teritoriul României; se află inclus în lista operatorilor economici autorizați să desfășoare activități de colectare și tratare a vehiculelor scoase din uz; are îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor și contribuțiilor către bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu; nu este înregistrat cu fapte sancțio-nate de legislația financiară, va-mală și nici cu fapte care privesc disciplina financiară; reprezentantul legal nu este înregistrat cu fapte pedepsite de legislația penală; nu sponsorizează activități cu efect negativ asupra mediului; în cadrul sesiunilor precedente ale programului a respectat în integralitate prevederile ghidului în vigoare la momentul desfășurării acestora și nu a încălcat clauzele stipulate prin actele juridice încheiate cu AFM. 

Comentează știrea

Florin
18 martie 2014
Delegare

De fapt, cei care manifesta interes fata de subiectul acesta il manifesta fata de tot ceea ce are legatura cu procesul acesta. De aceea, transparenta este esentiala. Dar de ce sa fie transaparenta, cand responsabilitatea se poate delega? Cam aceasta este atitudinea generala. https://www.youtube.com/watch?v=Jubl5TQdBx8&list=PL7DAACA348B5F97A4

Florin
18 martie 2014
Transfer

De fapt, cei care manifesta interes fata de subiectul acesta il manifesta fata de tot ceea ce are legatura cu procesul acesta. De aceea, transparenta este esentiala. Dar de ce sa fie transaparenta, cand responsabilitatea se poate delega? Cam aceasta este atitudinea generala. http://www.romaniatv.net/consultarea-publica-privind-derularea-programului-rabla-2014-s-a-finalizat_132420.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4629 secunde