20 de tineri află zilele acestea tainele unei afaceri "sănătoase"

185
20 de tineri  află zilele acestea tainele unei afaceri
De ieri și până pe 15 mai Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța (PIMM) este gazda unui workshop adresat tinerilor întreprinzători. Acesta este organizat în cadrul proiectului internațional "Cooperare economică între landul Renania Palatinat și Europa de Sud Est" de către Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc în colaborare cu organizații partenere din România și Republica Moldova. La acțiune participă 20 de tineri antreprenori din România (din Constanța dar și alte județe, ca Sibiu, Timișoara, Galați sau Iași) și Republica Moldova.

Workshopul, susținut de doi experți germani, Yvonne Neiser și Christiane Zügner, face parte dintr-un ciclu de manifestări dedicate tinerilor întreprinzători a căror afacere nu are o vechime mai mare de doi ani. Accentul se pune pe transmiterea de expe-riențe și cunoștințe din domenii importante ale conducerii întreprinderii, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea și extinderea acestor afaceri și, în plan mai larg, de a crește numărul tinerilor antreprenori cu un mod de gândire și de acțiune inovator.

"Lectorii și participanții se vor focusa pe două elemente extrem de importante, aș spune eu fundamentale pentru o afacere: în primul rând, managementul afacerii, în care sunt elemente extrem de sensibile și de delicate, pe care tinerii întreprinzători le acumulează aici ca și informație dintr-o altă perspectivă, din perspectiva germană, care este o perspectivă a normalității și a eficienței, iar a doua dimensiune care va fi atinsă - marketingul și elementele de identificare a pieței și a clienților care, iar, este extrem de importantă pentru o afacere", a explicat președintele PIMM Constanța, Iulian Gropoșilă.

Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc este o organizație internațională care are printre membrii săi asociații economice și camere meșteșugărești din Europa de Sud - Est și din Germania. Obiectivul urmărit este acela de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din domeniul meșteșugăresc în sensul creșterii nivelului calitativ al produselor și serviciilor oferite și pătrunderii pe piața europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Mai 2013
Stire din Economie : SOS - IMM-urile!
Pagina a fost generata in 0.6625 secunde