Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în țară. Va circula pe ruta București – Constanța

1291
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în țară. Va circula pe ruta București – Constanța - dz02ntgmagfzad1jy2q4mdqymge0owfm-1701608453.jpg
Primul tren electric produs de Alstom în Polonia, pentru a fi livrat României, a ajuns sâmbătă seară la Curtici, fiind aşteptat pe 5 noiembrie la Bucureşti, a anunțat Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).


Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în cadrul contractului privind achiziţia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi a fost expediat în 29 noiembrie către Bucureşti. Sâmbătă seară a ajuns la Curtici.


„La Bucureşti este programat să ajungă pe 5 decembrie 2023 şi să înceapă pregătirile din partea furnizorului în vederea livrării oficiale către ARF”, a transmis instituţia.


Rama urmează să ajungă la Bucureşti, pe ruta Arad – Sighişoara – Braşov – Ploieşti Vest. În prima etapă, după testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Făurei al AFER şi pe reţeaua feroviară publică.


După finalizarea tuturor acestor etape şi atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulaţia cu călători în siguranţă, trenul va fi pus în circulaţie de către CFR Călători, câştigătorul licitaţiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv.


Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, după efectuarea testelor statice şi dinamice, care vor avea loc la Făurei, trenul electric va intra în circulaţie, cu călători, pe linia feroviară CFR Bucureşti - Constanţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0773 secunde