Producătorii de oțel s-au plâns ministrului Economiei

78

Articole de la același autor

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, și secretarul de stat Adrian Ciocănea au organizat o nouă întâlnire în cadrul "Planului de acțiuni pentru industria siderurgică din România". Reprezentanții ArcelorMittal Galați, Societății Române de Metalurgie, ALRO Slatina și Uniunii Producătorilor de Oțel din România au prezentat problemele cu care se confruntă sectorul siderurgic, precum și unele propuneri. Conducerea ArcelorMittal Galați s-a plâns că prețul energiei electrice la poarta combinatului este mult mai mare comparativ cu prețurile practicate în celelalte țări ale UE. 

Costurile referitoare la taxa pentru certificatele verzi, taxa de cogenerare energie electrică și emisiile de CO2 au fost principalele probleme puse în discuție de reprezentanții industriei siderurgice. Ei au propus realizarea unui studiu de impact asupra industriei prelucrătoare în privința liberalizării prețului la gazele naturale, solicitând ca liberalizarea să se facă treptat până în 2018 și pentru marii consumatori, nu numai pentru populație, astfel încât prețul la gaz metan să nu crească cu mai mult de 3% în fiecare an.

În plus, ArcelorMittal Galați a cerut să se înființeze un fond de coeziune pentru industrie și să fie eliminate taxele la tranzacționarea fierului vechi în interiorul țării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 August 2013
Stire din Economie : Crește exportul de oțel din UE
Pagina a fost generata in 0.4795 secunde