Legea concurenței e grav încălcată pe piața serviciilor publice

103

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a lansat, încă din 2011, două cercetări de piață la nivel național, care vizează în mod direct administrațiile locale. Una are în vedere serviciile de salubritate, iar cealaltă, toate serviciile de utilitate publică: transportul local și interjudețean, apă, canal, distribuția energiei termice, iluminatul public, închirierea dome-niului public, deratizare etc. 

"Ambele cercetări se apropie de sfârșit, iar concluziile sunt îngrijorătoare. Ceea ce pot dezvălui la această oră este faptul că în domeniul acestor servicii, Legea concurenței este frecvent încălcată. Degeaba se fac mari eforturi pentru a face legi cât mai bune, pentru a le corela între ele, dacă cei ce trebuie să le aplice nu le citesc și nu le respectă. Raportul final al acestor cercetări va fi dat publicității până la sfârșitul lunii octombrie. Veți vedea că sunt probleme tot atât de grave ca și în cazul recentului raport privind construcția de autostrăzi și șosele. O parte dintre concluzii au fost discutate cu reprezentanții administrațiilor locale și ai agenților economici din aceste servicii. Reacțiile unora dintre ei au fost de-a dreptul surprinzătoare" - a declarat Ioan Bădică, inspectorul de concurență coordonator pentru regiunea de sud-est. 

Pe baza concluziilor cercetării de piață, Consiliul Concurenței poate dispune investigații punc-tuale, ce se pot solda cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Conducătorii unor adminis-trații locale vor spune: "N-au decât să ne amendeze! Contribuabilii plătesc!"

S-ar putea să se înșele de această dată și Curtea de Conturi să-i pună la plată chiar pe vinovați: primari, consilieri locali, directori din primării și din serviciile publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4737 secunde