Consiliul Concurenței analizează hotărârea care obligă cluburile să aibă animatoare și care alegorice

279
Consiliul Concurenței analizează hotărârea care obligă cluburile să aibă animatoare și care alegorice - caralegoric-1364480802.jpg
Hotărârea Consiliului Local Municipal Constanța prin care, în vederea stimulării turismului din stațiunea Mamaia, cluburile sunt obligate să aibă un car alegoric și șase animatoare a intrat în atenția Consiliului Concurenței. 

"O vom analiza, pentru a vedea în ce măsură afectează mediul concurențial. Dacă se constată că există prevederi de natură să denatureze concurența, vom face recomandările necesare pentru modificarea hotărârii" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ioan Bădică, inspectorul de concurență coordonator pentru regiunea de sud-est. 

OUG nr. 75/2010, aprobată prin Legea nr. 149/2011, dă putere Consiliului Concurenței să emită avize pentru proiectele de acte normative care pot avea impact anticoncurențial. Înainte a le adopta, autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să solicite respectivul aviz, iar instituția de concurență poate recomanda modificarea actelor normative care au un asemenea efect.

În cazul hotărârii privind carele alegorice și animatoarele, Consiliul Local Municipal Constanța nu și-a îndeplinit obligația legală de a solicita avizul Consiliului Concurenței, a precizat Ioan Bădică. De altfel, toate administrațiile locale din județul nostru ignoră Legea nr. 149/2011. 

Încă de la apariția actului normativ, Inspectoratul de Concurență Constanța le-a adus la cunoștință, tuturor autorităților locale, faptul că: "În conformitate cu prevederile art. 49 din Legea concurenței, sunt nule de drept orice acte care încalcă prevederile art. 9 din legea mai sus amintită, constând în acțiuni sau inacțiuni ale autorităților și instituțiilor administrației publice centrale ori locale și ale entităților către care acestea își deleagă atribuțiile, care restrâng, împiedică sau denaturează concurența, precum: limitarea libertății comerțului sau autonomiei întreprinderilor, exercitate cu respectarea reglementarilor legale; stabilirea de condiții discriminatorii pentru activitatea întreprinderilor."

Legea nr. 149/2011 restrânge posibilitatea autorităților de a abuza de statutul de instituții de reglementare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3866 secunde