Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a 20 de magazine Real de către Auchan România

110
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a 20 de magazine Real de către Auchan România - patrudintremagazinelerealdinroma-1375282439.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică prin care Auchan România achiziționează 20 de magazine Real în România, se arată într-un comunicat de presă. Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.




Operațiunea analizată conduce la suprapuneri pe orizontală în ceea ce privește activitățile de comerț cu amănuntul de produse de consum curent ale celor doi operatori pe mai multe piețe relevante.


În primul rând, tranzacția a fost autorizată cu condiția respectării unor angajamente asumate voluntar de părțile implicate pe două piețe relevante, respectiv Craiova și Târgu-Mureș. Astfel, Auchan și-a luat angajamentul de a nu crește prețurile de vânzare cu mai mult de 5% față de media prețurilor altor magazine din rețea, pentru o perioadă de 3 ani. 


De asemenea, acesta și-a asumat obligația de a nu deschide noi magazine pe cele două piețe relevante, pentru o perioadă de 5 ani. În aceste condiții, analiza Consiliului Concurenței a determinat faptul că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziții dominante pe piețele relevante identificate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4843 secunde