Auchan protejează natura!

Reciclează și tu PET-uri și doze și primești un bon de cumpărături!

1423
4
Reprezentanții Auchan - cel mai mare hipermarket din Constanța - au făcut o promisiune importantă anul trecut, atunci când au tăiat pamblica primului magazin din județul nostru, aceea de a demara imediat o serie de campanii, proiecte, care să aibă ca scop protejarea naturii. Printre altele, în imediata apropiere a magazinului s-a amenajat un loc special în care se găsește o mașină de recuperat PET-uri și doze de aluminiu, așa că toți constănțenii pot pune umărul la un mediu înconjurător mai curat, prin reciclarea, într-un mod civilizat, a acestor recipiente atât de dăunătoare naturii. De ce este atât de important să facem acest lucru? Pentru că în România se reciclează doar un sfert din cantitatea de ambalaje de plastic și de aluminiu puse la vânzare în fiecare zi, un procent extrem de mic, având în vedere perioada mare de viață a acestora. O doză de aluminiu se degradează în 100 de ani, iar un PET aruncat în natură dispare după 1.000 de ani! Aceste cifre ar trebui să ne pună pe gânduri și să privim altcumva reciclarea.

La Auchan toți constănțenii au posibilitatea să participe la acest proces zilnic, sau măcar ori de câte ori merg la cumpărături. Nu bifează însă doar un mare serviciu adus naturii, ci sunt și premiați! Tot ce trebuie să facă este să ducă în spațiul special amenajat de echipa Auchan toate PET-urile și dozele de aluminiu folosite în acea zi, sau peste săptămână, nedeformate (!), cu eticheta având codul de bare lizibil, și primesc un bon de cumpărături valabil în ziua emiterii.

Mașina de recuperat PET-uri și doze de aluminiu se găsește la intrarea în hipermarketul Auchan, în apropiere de Serviciul Clienți, și funcționează zilnic, între orele 8.00 - 22.00.

Cât valorează astfel de deșeuri? Constănțenii primesc șase bani pentru fiecare PET și patru bani pentru fiecare doză de aluminiu.

Comentează știrea

Miruna
11 decembrie 2012
au tăiat pamblica primului ..sincer,daca aveti ''jurnalisti''agramati, angajati un profesor de lb romana sa corecteze articolele ca e penibil cu asemenea agramati;))

extrem de penibila anca chicu

Miruna
11 decembrie 2012
ASA E ,SCUZE

Insa nu mai foloseste nimeni pamblica deoarece e arhaism si pare agramatism din cauza lui CARAGIALE:)

C.C
19 decembrie 2012
WOW

Incepem sa evoulam? asa ceva faceam in DK acum multi ani ....fratilor suntem in urma rau !!!

C.C
19 decembrie 2012
WOW

Incepem sa evoulam? asa ceva faceam in DK acum multi ani ....fratilor suntem in urma rau !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2117 secunde