Producţie, credit ipotecar, energie. INFO economic

101
Producţie, credit ipotecar, energie. INFO economic - 1-1712575527.jpg

Articole de la același autor

l Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) şi întreprinderile mari pot aplica, începând de luni, 8 aprilie, timp de o lună, în Programul ConstructPLUS, pentru obţinerea de granturi nerambursabile, în scopul înfiinţării şi/sau dezvoltării capacităţilor de producţie pentru materiale de construcţie, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

l Valoarea medie a unui credit ipotecar a ajuns, în România, în primul trimestru din 2024, la circa 66.000 de euro, iar rata medie plătită de către cei care au apelat la finanţare pentru a-şi cumpăra o proprietate este de aproape 400 de euro, potrivit datelor Imobiliare.ro Finance, publicate luni. Cercetarea de specialitate arată, totodată, faptul că bărbaţii sunt cei care solicită în număr mai mare un credit ipotecar, chiar dacă femeile sunt de cele mai multe ori cele care iau decizia finală de achiziţie în familie. De asemenea, peste 40% dintre persoanele care au accesat un credit pentru locuinţă, în prima parte a anului, au vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani.

l Preţurile negative ale tranzacţiilor pe bursă cu energia electrică nu vor scădea facturile românilor, printre motive fiind diminuarea consumului de energie în România, în special în domeniul industrial, dar şi dezvoltarea unor capacităţi de producere a energiei regenerabile fără sisteme de stocare, relevă o analiză de specialitate, publicată de Asociaţia Energia Inteligentă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3866 secunde