O nouă ediție a proiectului de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”, debutează luna aceasta

32300
O nouă ediție a proiectului de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”, debutează luna aceasta - alege-profesia-de-avocat-online-1712574089.jpg

Articole de la același autor

În luna martie 2022, debuta în unitățile din județul Constanța proiectul „Fii avocat în școala ta!”, un demers care a înregistrat un real succes prin participarea unui număr de peste 8300 de elevi din școlile constănțene.

Zilele acestea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a semnat un nou protocol de colaborare cu Baroul Constanța pentru continuarea desfășurării acțiunilor comune de educare, informare, consiliere și monitorizare pentru înlesnirea implementării educației juridice în învățământul preuniversitar din județul Constanța, în primul rând, dar nu numai, în cadrul proiectului „Fii avocat în școala ta!”, proiect inițiat, finanțat și implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Protocolul reprezintă o continuare a modulelor susținute de către avocații din cadrul Baroului Constanța cu referire la cunoștințele elementare în privința drepturilor și responsabilităților elevilor, a răspunderii lor civile și penale, precum și derularea de evenimente (concursuri pe teme juridice, procese simulate, cluburi de dezbateri juridice etc.) și facilitarea de vizite ale elevilor în sediile facultăților de drept, ale baroului, ale instanțelor judecătorești și ale altor instituții juridice sau de ordine publică.

„Cele două ediții anterioare s-au bucurat de un succes și un răsunet care ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă. Avocații noștri voluntari, peste 35 la nivelul județului Constanța, au avut un impact profund asupra vieților tinerilor elevi. Ne-am bucurat să vedem cum acești elevi, indiferent de mediul lor social sau de dificultățile pe care le întâmpină, au primit cu brațele deschise informațiile prezentate într-un cadru relaxat și interactiv. Este esențial să recunoaștem și să apreciem susținerea necondiționată a profesorilor și părinților. Ei au fost alături de noi încă de la început și au văzut impactul pozitiv pe care l-a avut acest proiect asupra copiilor lor”, a declarat Av. Teodora Calipetre, Baroul Constanța.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3184 secunde