Proiecte inovatoare în domeniul energiei regenerabile și al decarbonizării

477
Proiecte inovatoare în domeniul energiei regenerabile și al decarbonizării - proiecteinovatoareindomeniulener-1637335892.jpg

Articole de la același autor

Proiectele inovatoare din domeniul energiei regenerabile și al decarbonizării câștigă tot mai mult teren în comunitatea europeană, fiind susținute și cu finanțări de la bugetele UE.

Iată, un proiect din Suedia vizează eliminarea completă a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de producția de oțel prin utilizarea hidrogenului din surse regenerabile în Gällivare și Oxelösund.

Un alt proiect, în Finlanda, va demonstra două modalități de producere a hidrogenului curat la o rafinărie din Porvoo, prin intermediul energiei din surse regenerabile și prin captarea CO2 și stocarea permanentă a acestuia în Marea Nordului.

În cadrul unui proiect din Franța vor fi captate emisiile de gaze dintr-o fabrică de ciment. O parte din CO2 va fi stocat din punct de vedere geologic în Marea Nordului, iar restul va fi integrat în beton.

Pentru a reduce emisiile de CO2 din producția de hidrogen și de substanțe chimice, un proiect din Belgia va dezvolta un lanț valoric complet de captare, transport și stocare a carbonului în portul Anvers.

Un proiect din Italia va dezvolta o linie-pilot la scară industrială pentru fabricarea de celule fotovoltaice inovatoare și de înaltă performanță în Catania.

Un alt proiect din Spania va transforma deșeurile municipale solide nereciclabile din El Morell în metanol, un combustibil chimic de bază esențial și cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Un alt proiect din Suedia va crea o instalație la scară largă de bioenergie cu captare și stocare a dioxidului de carbon din cadrul centralei de cogenerare a energiei termice și electrice pe bază de biomasă din Stockholm.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3056 secunde